Лайм

Творців "Ігри престолів" переманили в Netflix за рекордну суму

Девід Бениофф і Ден Вайс пішли з HBO

Шоураннери серіалу "Гра престолів" Девід Бениофф і Ден Вайс підписали багаторічний контракт на створення фільмів і серіалів для Netflix. Видання The Hollywood Reporter повідомляє, що угода обійшлася стрімінговому сервісу в 200 мільйонів доларів.

"Ми раді вітати в Netflix блискучих сценаристів Девіда Бениоффа і Дена Вайса. Вони є творчою силою і радують глядачів своїми епічними розповідями. Ми не можемо дочекатися, щоб побачити, що їх уява подарує нашій команді", - заявив керівник Netflix Тед Сарандос.

Беніофф і Вайс також зробили спільну заяву, пояснивши своє рішення.

«Більше 10 років тривало наше прекрасне співробітництво з HBO, і ми вдячні їм за те, що завжди відчували себе як вдома. За останні кілька місяців ми провели багато годин, розмовляючи з Сінді Холланд і Пітером Фрідлендером (продюсерами Netflix), а також з Тедом Сарандасом і Скоттом Стубером (керівник оригінальних фільмів Netflix). Ми згадували одні і ті ж кадри з фільмів 80-х, нам подобаються одні й ті ж книги, захоплюють одні і ті ж можливості оповіді. Netflix створює щось вражаюче і безпрецедентне, і ми раді, що вони запросили нас приєднатися", - розповіли сценаристи.

Беніофф і Вайс також брали участь в переговорах з Disney і Amazon, але зробили вибір на користь Netflix.

Джерела кажуть, що компанія Amazon Studios аж до початку липня була для сценаристів пріоритетною, але Netflix висунула більш привабливу пропозицію. Також відомо, що Беніофф і Вайс вже співпрацюють з Disney у створенні нової трилогії «Зоряних воєн».

The Hollywood Reporter пише, що Беніофф і Вайс прагнули укласти угоду на суму до 200 мільйонів доларів, намагаючись перевершити контракт в 150 мільйонів, який творці "Миру Дикого Заходу" Ліза Джой і Джон Нолан підписали з Amazon в квітні. П'ятирічну угоду Джой і Нолана оцінюється в суму 30 мільйонів доларів на рік.

Ходять чутки, в майбутньому Беніофф і Вайс хочуть зосередитися на створенні власної компанії. Залишається сподіватися, що у них буде час зосередитися на нових проектах, враховуючи їхню відповідальність за трилогію «Зоряні війни» для Disney.

Джерела кажуть, що після переговорів з юристами Беніоффа і Вайса HBO не захотіли конкурувати з Netflix, щоб їх утримати. Проте творчий тандем виступить в якості виконавчих продюсерів у всіх майбутніх приквелах "Ігри престолів", хоча і не братиме участі в написанні сценаріїв.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї