Лайм

Український мультфільм про життя Дніпра став переможцем престижного фестивалю анімації

Незважаючи на короткий хронометраж, робота над проектом зайняла рік

Мультфільм "Кохання" українського художника Микити Лиськова завоював Гран-прі фестивалю анімації Turku Animated Film Festival (TAFF), який проходив у Фінляндії з 21 по 25 серпня. Там аніматори представляють роботи з хронометражем до 30 хвилин.

Як розповіли в прес-службі Держкіно, незважаючи на тривалість (всього 14 хвилин), робота над проектом зайняла рік. У ній брали участь місцеві художники та музиканти.

"Ми записували звуки в місті, щоб потім використовувати їх у фільмі. Я зробив багато фотографій реклами на стінах та графіті. У фільмі можна знайти реально існуючі місця в Дніпрі. Сюжет - це інтерпретація подій останніх років, які відбулися в Україні, очима жителя Дніпра", - розповів про свою ідею Лиськов виданню Bird in Flight.

Поділилися ремаркою і слени журі фестивалю: "Це фільм, в якому багато уваги приділяється рідного міста режисера. Він розрізнений, анархічний, забавний, пройнятий глибокою критикою і одночасно любов'ю".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї