Лайм

В Італії стартував 76-й Венеціанський кінофестиваль: хто в програмі та на червоній доріжці

Фестиваль цього року триватиме до 7 вересня

У середу, 28 серпня, на острові Лідо в Італії стартував 76-й Венеціанський міжнародний кінофестиваль. І його церемонія відкриття нагадала всім, чому місцева червона доріжка вважається однією з найгламурніших у світі.

Гості фестивалю прибули до історичного палацу Палаццо-дель-Синема, в їх числі актори Бред Пітт, Крістен Стюарт та Хоакін Фенікс. Церемонію цього року відкрив показ французько-японської постановки "Правда". Головні героїні картини - актриси Кетрін Деньов та Жюльєт Бінош - відзначилися елегантними нарядами на червоній доріжці: перша в довгій сукні та помаранчевому пальто без рукавів від Жана-Поля Готьє, друга - в срібній атласній сукні з бісеру від Armani Privé. CNN публікує найкращі вбрання цього вечора.

Насичена програма фестивалю цього року не поступається попереднім. Очікуються в ній доволі гучні прем'єри на кшталт "Джокера" (Joker) Тодда Філліпса, "До зірок" (Ad Astra) Джеймса Грея з Бредом Піттом у головній ролі, "Пральня" (The Laundromat) Стівена Содерберга, "Справа Дрейфуса" (J' accuse) Романа Поланскі та інші.

Як пише Variety, відкрили вечір картиною "Правда" не випадково. Справа в тому, що останні роки Венеціанський фестиваль часто критикують за надмірне захоплення голлівудським кіно. Так, в минулі сезони відкривали картини "Перша людина на Місяці", "Зменшення" та "Ла-ла Ленд".

Зараз на роль "опенера" обрали картину Корееда Хірокадзу, який минулого року удостоївся Золотої пальмової гілки за картину "Магазинні злодюжки". Президент фестивалю Альберто Барбера назвав новий фільм "поетичним відображенням відносин між матір'ю та її дочкою і складною професією актора".

Триватиме фестиваль в цьому році до 7 вересня. Нагадаємо, в 2018-му головний приз Венеціанського кінофестивалю - "Золотого лева" - одержав фільм "Рома" мексиканського режисера Альфонсо Куарона.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї