Лайм

Роль, яка зводить з розуму: що актори, які зіграли Джокера, говорили про свого персонажа

Виконавці ролі Джокера визнавали, що відійти від образу божевільного злочинця зовсім не просто

3 жовтня 2019 року на великі екрани вийде фільм "Джокер", де роль заклятого ворога Бетмена зіграв оскароносний актор Хоакін Фенікс. До цього небезпечного психопата в гримі клоуна грали Джек Ніколсон, Хіт Леджер і Джаред Лето. Кожен з них говорив про те, що персонаж Джокера настільки несамовитий, жорстокий і маніпулятивний, що може зіпсувати будь-якого, хто спробує його повторити.

Джек Ніколсон

Джек Ніколсон був не першим актором, що зіграв роль Джокера, але його версія залишається однією з найбільш пам'ятних. І хоча актор ніколи не говорив, що у нього виникали якісь проблеми з виходом з образу небезпечного вбивці (в кінці кінців, до цього він грав Джека Торренса в "Сяйві"), після смерті Хіта Леджера в 2008 році він стривожив репортерів коротким коментарем: "Ну, я його попереджав".

Хіт Леджер

Джокер Хіта Леджера став улюбленцем публіки, а щоб вжитися в роль, актор вів щоденник в стилі Джокера і всюди носив його з собою, - щоб в потрібний момент згадати, якого темного і жорстокого персонажа він грає.

Леджер говорив, що це його улюблена роль, хоча зізнавався, що персонаж Джокера викликає у нього глибоку тривогу.

"Поки що він безумовно залишається найбільш цікавим [персонажем] з усіх, з ким я коли-небудь стикався в роботі. Він просто вийшов з-під контролю, у нього немає співчуття, він соціопат, психопат, масовий вбивця", - говорив Леджер в численних інтерв'ю.

22 січня 2008 року Хіт був знайдений без свідомості в своєму ліжку. Він помер від випадкового передозування наркотиків.

Джаред Лето

У фільмі "Загін самогубців" у Джареда Лето було нелегке завдання - переконливо зобразити Джокера після талановитого виконання Хіта Леджера. Але його Джокер, як і світ, в якому відбувалися події, відрізнявся від похмурих фільмів Крістофера Нолана.

Готуючись до ролі, Лето насолоджувався іронічним і похмурим світоглядом свого персонажа. Щоб відповідати характеру героя, він навіть робив колегам по фільму неприємні сюрпризи.

"Був момент, коли я досліджував насильство, і спостерігав за багатьма сумнівними речами, які навряд чи варто було кому-то бачити. Я помітив, що це починає впливати на мене, мені це не сподобалося, і тому я зупинився, - розповів Літо в інтерв'ю GQ. - Насильство дійсно починає проникати в тебе".

Хоакін Фенікс

"Джокер" Тода Філіппс виходить з рейтингом "R", а це означає, що через сцени насильства його не рекомендують дивитися особам, які не досягли 18 років. Та й сам Хоакін Фенікс, якому не вперше грати складних персонажів, зізнався, що роль Джокера "до біса його лякає".

Перед зйомками психологічного трилера актор отримав від режисера щоденник з жартами і докладними інструкціями про те, "як зійти з розуму". Крім того, щоб переконливо повторити культовий сміх Джокера, йому довелося годинами дивитися відео психічно-хворих людей, які страждають від патологічного сміху.

Майбутній "Джокер" ніяк не пов'язаний з іншими фільмами DC. У ньому майбутній суперлиходії представлений як скромний і невдалий комік, який доглядає за старою матір'ю і намагається налагодити кар'єру. Але жорстока критика, знущання, старі психологічні травми і темні початку змушують його перетворитися на клоуна-принца злочинного світу.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї