Лайм

Вийшов новий роман Стівена Кінга: його вже зібралися перетворити на серіал

Ось, що відомо про роман Кінга "Інститут" і його екранізацію

10 вересня вийшла нова книга Стівена Кінга "Інститут". Фантастичний трилер з елементами драми і детектива розповідає про таємниче місце, де дітей з особливими здібностями примусово утримують для експериментів. І хоча фанати ще не встигли ознайомитися з новинкою, Голлівуд вже взявся за її екранізацію.

Видання Deadline повідомляє, що права на адаптацію потенційного бестселера отримала кінокомпанія Spyglass Entertainment. "Інститут" перетворять на міні-серіал, сценаристом якого виступить лауреат 11 премій "Еммі" Девід Келлі ("Велика маленька брехня") і режисер Джек Бендер ("Загублені"). Бендеру і Келлі не звикати співпрацювати з Кінгом: обидва вони раніше працювали над серіалом "Містер Мерседес", а Бендер також зняв кілька епізодом фантастичного шоу "Під куполом".

"Я радий, що працюю з Джеком і Девідом, творчою командою "Містера Мерседеса", - сказав Кінг в своїй заяві. - Ми думаємо однаково, і я вірю, що на "Інститут" чекає великий успіх".

Судячи з опису роману, читачів чекає суміш "Людей Ікс" і "Зведеного апельсина": в тихому передмісті Міннеаполіса зловмисники посеред ночі вбивають батьків Люка Елліса і завантажують його в чорний фургон. Операція займає не більше двох хвилин. Люк прокинеться в Інституті, в кімнаті, яка схожа на його власну, якщо не зважати на відсутність вікон. Крім нього в закладі перебувають інші діти з особливими талантами - телекінезом і телепатією - які потрапили в це місце так само, як Люк: Каліша, Нік, Джордж, Айріс і десятирічний Ейвері Діксон.

У цьому зловісному Інституті директор місіс Сігсбі і її співробітники безжалісно намагаються витягти з дітей їхні паранормальні здібності. І хоча ніхто ніколи не втікав з Інституту, Люк робить відчайдушні спроби врятуватися і отримати допомогу.

"Інститут - приголомшливо драматична історія Стівена Кінга про добро і зло в світі, де хороші хлопці не завжди перемагають", - йдеться в синопсисі книги.

Поки невідомо, коли і де ми зможемо побачити серіал "Інститут". Ймовірно, наступним кроком Spyglass Entertainment будуть пошуки партнера для його трансляції, будь то стрімінговий сервіс або телевізійний канал.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї