Лайм

Топ-5 незатертих фільмів жахів для перегляду в п'ятницю 13-го

Найстрашніші історії для перегляду на самоті та з друзями

Щоб пояснити, чому людям подобаються фільми жахів, вчені зазвичай використовують одну з двох теорій. По-перше, людина насправді може не боятися, а захоплюватися сюжетом. По-друге, глядачі часто готові терпіти страх, щоб насолодитися ейфоричним почуттям полегшення в кінці. Якщо ви впізнали в цьому себе, в честь п'ятниці 13-го шукаєте моторошний хоррор, але вже напам'ять знаєте історії Джейсона і Фредді Крюгера, зверніть увагу на добірку менш відомих, але дійсно страшних фільмів жахів.

"Крик" (2016)

Приїзд загадкового незнайомця в тихе селище викликає підозри у її жителів, але коли вони починають вбивати один одного без будь-якої причини, підозри перетворюються на паніку. Під дію дикого прокляття потрапляє дочка головного героя, флегматичного слідчого Чон-гу. Щоб зупинити кошмар, чоловік викликає шамана, який повинен допомогти в пошуках злочинця.

"Воно" (2014)

Фільм Роберта Мітчелла не слід плутати з відомими екранізаціями Стівена Кінга. Він розповідає про 19-річну Джей, яку після вкрай невдалого побачення переслідують дивні видіння і відчуття, що хтось або щось йде за нею. До смерті налякані, Джей та її друзі шукають спосіб уникнути жаху, який знаходиться всього в кількох кроках від них.

"Реінкарнація" (2018)

Коли Еллен Грем вмирає, сім'я її дочки починає розкривати загадкові й жахливі секрети про їхнє походження. Але чим більше вони дізнаються, тим відчайдушніше намагаються втекти від зловісної долі, яку, схоже, успадкували. Дебютний повнометражний фільм режисера і сценариста Арі Астера демонструє жахливу сімейну трагедію, яка веде до не менш похмурих і страшних наслідків.

"Бабадук" (2014 року)

Через 6 років після трагічної смерті чоловіка Амелія з останніх сил намагається впоратися зі своїм "неконтрольованим" 6-річним сином Семом. Уві сні хлопчик бачить монстра, який, як йому здається, збирається вбити їх обох. Коли в будинку з'являється збірник оповідань під назвою "Бабадук", Сем переконується, що Бабадук - це монстр із його сновидінь. Галюцинації дитини виходять з-під контролю, він стає більш непередбачуваним і жорстоким. Амелія, щиро налякана поведінкою сина, змушена лікувати його. Але незабаром жінка усвідомлює, що страхи Сема можуть бути реальними.

"Пташиний короб" (2018)

Таємнича сила починає винищувати населення Землі. Що це - невідомо, оскільки всі, хто це бачив, позбавляють себе життя. Мелорі, здавалося б, змогла облаштувати побут і навчилася наосліп виживати в небезпечному світі. Але несподівана подія змушує її бігти по річці разом з двома маленькими дітьми. Щоб вижити, вони здійснюють небезпечну дводенну подорож з зав'язаними очима. Лауреат премії "Оскар" Сандра Баллок очолює акторський склад, у який також увійшли Сара Полсон і Джон Малкович.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї