Лайм

Найуспішніший фільм для дорослих в історії: аналітики назвали головного претендента

Експерти вважають, що "Джокер" може заробити колосальні 800 мільйонів доларів по всьому світу

"Джокер" Тодда Філліпса може відібрати у "Дедпула" пальму першості в списку найкасовіших фільмів, які не рекомендовані для перегляду особам до 17 років. Видання Business Insider з посиланням на дані сервісу Box Office Mojo пише, що психологічний трилер про знаменитого противника Бетмена вже зібрав 737 мільйонів доларів, тоді як світові збори "Дедпула" (2016) склали 783 мільйони. На думку аналітиків, "Джокер" легко подолає цей бар'єр і стане найуспішнішим фільмом з рейтингом R в історії кіно.

Через велику кількість жорстоких сцен "Джокер" був заборонений для випуску в Китаї (як і "Дедпул"), але аналітики вважають, що каса фільму зможе подолати позначку 800 мільйонів доларів навіть без китайського ринку.

Напередодні світової прем'єри 3 жовтня "Джокер" став найбільш обговорюваним фільмом року: члени сімей і друзі жертв масової стрілянини в США побоювалися, що жорстокий персонаж може надихнути потенційних вбивць на злочини. Але суспільна критика, схоже, зіграла його творцям на руку, залучаючи зацікавлених глядачів.

Медіа-аналітик американської маркетингової компанії Comscore Пол Дергарабедян прогнозує, що "Джокер" до кінця свого прокату заробить понад 850 мільйонів доларів по всьому світу, а Джефф Бок з Exhibitor Relations вважає, що він може зібрати 900 мільйонів.

Але чи може "Джокер" стати першим в світі фільмом з рейтингом R, який отримає 1 мільярд доларів? Експерти сумніваються, що це можливо без прокату в Китаї.

  • "Якби "Джокера" показали в Китаї, ми могли б легко говорити про 1 млрд доларів, - констатує Бок.
  • Нагадаємо, що раніше мультсеріал "Південний парк" висміяв голлівудських кіноробів, які йдуть на поводу у цензури Китаю заради грошей. Після цього його заборонили і повністю видалили з китайського інтернету.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймКiно
Теги: кіно, джокер

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї