Лайм

Девід Лінч отримав почесний "Оскар" і пожартував про смак кіноакадеміків

Це перша статуетка іменитого режисера

У ніч на 28 жовтня режисер Девід Лінч, автор популярного серіалу "Твін Пікс", отримав в Лос-Анджелесі почесну премію "Оскар". Як повідомляється в Twitter Американської академії кінематографічних мистецтв і наук, цю нагороду Лінчу вручили за "яскравий внесок у кінематографічне мистецтво і за видатну службу кіноакадемії".

"У вас дуже цікавий смак", - віджартувався він в своєму зверненні до членів журі. Примітно, що крім Лінча, нагороди отримали актор Уес Стьюді ("Останній з могікан"), сценарист і режисер Ліна Вертмюллер ("Паскуаліно "Сім красунь") та актриса Джина Девіс ("Битлджус").

Щорічно в жовтні так званий почесний "Оскар" присуджується кінематографістам за вагомий внесок у кіномистецтво незалежно від рейтингів і свіжості їх робіт в цій галузі. Про рішення присудити Лінчу "Оскар" стало відомо ще в червні цього року.

В цілому ж Лінча чотири рази номінували на "Оскар" в категорії "Кращий режисер" за картини "Людина-слон", "Синій оксамит", "Малхолланд Драйв" і "Кращий адаптований сценарій" ("Людина-слон"), але він не удостоївся жодної з них.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї