Лайм

Хіміків-фанатів серіалу "Пуститися берега" заарештували за виготовлення метамфетаміну

Обидва чоловіки були доцентами і викладали в університеті

У США поліція заарештувала двох професорів Державного університету Хендерсона за звинуваченням у виготовленні метамфетаміну. Видання Deadline повідомляє, що один з них носив прізвисько "Гейзенберг" на честь персонажа серіалу "Пуститися берега", головний герой якого - талановитий хімік, которий також організував метамфетамінову лабораторію.

40-річний Бредлі Аллен Роуленд і 45-річний Террі Бейтман є доцентами хімії. Їм було пред'явлено звинувачення у виготовленні наркотиків і пристосувань для їх вживання.

Секрет горе-викладачів розкрили, коли 8 жовтня наукову лабораторію університету закрили через різкий запах. Установа викликала фахівців, лабораторію провітрили, і будівлю знову відкрили через 20 днів. Однак тести для визначення причини запаху виявили сліди бензилхлориду - хімічної речовини, яка може бути використана для синтезу метамфетаміну.

Університет відправив обох чоловіків в адміністративну відпустку 11 жовтня. Дата їхньої появи на суді не встановлена.

Аллен Роуленд отримав прізвисько "Гайзенберг" після інтерв'ю університетській газеті, в якому сказав, що йому подобається серіал "Пуститися берега", тому що він "допоміг студентам зацікавитися хімією". Головний герой шоу, хімік Уолтер Уайт, назвав Гайзенбергом свє зле альтер-его.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї