Лайм

Скандал з Netflix: 1,8 млн осіб підписали петицію з вимогою видалити комедію про Ісуса

У бразильському фільмі "Перше спокуса Христа" Ісус зображений як гей

Близько 1,8 мільйона осіб підписали петицію з вимогою видалити бразильську комедію "Перше спокуса Христа" з платформи Netflix і публічно визнати "злочин проти віри". Справа в тому, що фільм зображує Ісуса Христа геєм, що серйозно образило віруючих християн, пише New York Post.

У фільмі розповідається про те, як на 30-й день народження Ісус відвідує батьків Марію та Йосипа разом з близьким другом Орландо. У трейлері комедії на YouTube Ісус (Грегоріо Дювів'є) і Орландо (Фабіо Поршат) приходять на вечірку, влаштовану його батьками і друзями, які намагаються з'ясувати, хто його новий компаньйон.

Фільм викликав критику з боку Едуардо Болсонару, сина бразильського президента Жаіра Болсонару.

"Ми виступаємо за свободу слова, але чи варто атакувати віру 86 відсотків населення?", - написав він у Твіттері, назвавши фільм "сміттям" в іншій публікації.

Єпископ Джозеф Е. Стрікленд з єпархії Тайлера, штат Техас, також заявив, що відмовився від підписки на Netflix, оскільки богохульники не заслуговують ні копійки підтримки. Інші учасники протесту відзначили "вкрай образливий" зміст і припустили, що Netflix "перетнув межу". На сьогоднішній день петиція на Change.org продовжує набирати голоси.

Бразилія - глибоко релігійна країна з населенням близько 200 млн. чоловік, де поширена гомофобія, а католицька церква і євангельський християнський рух часто критикують права ЛГБТ+. Президент країни Жаір Болсонару, який одного разу назвав себе "гордим гомофобом", виступає проти одностатевих шлюбів і статевого виховання в школах.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймКiно

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї