Лайм

Фільм Олега Сенцова і Ахтема Сеітаблаєва покажуть на Berlinale-2020

Над фільмом Сенцов працював дистанційно під час перебування в колонії РФ

Фільм Олега Сенцова і Ахтема Сеїтаблаєва "Номери" покажуть на Берлінському кінофестивалі (Berlinale-2020) в рамках спеціальних показів. Над фільмом Сенцов працював дистанційно під час перебування в колонії РФ, описуючи Сеїтаблаєву своє бачення картини в листах.

Основою для сюжету став текст п'єси, написаний Сенцовим ще в 2011 році. Продюсером картини виступила Анна Паленчук. В цілому ж "Номери" є копродукцією України (435 FILMS) та Польщі (Apple Film Production) за підтримки Міністерства культури України та Польського інституту кіно.

Повнометражний художній фільм розповість про ув'язнене суспільство, яке намагається побороти свої страхи та отримати свободу. У світі Номерів все підпорядковується суворій системі й верховному правителю – Нулю. Десять героїв вже звикли бігти по колу робити все відповідно до книги Правил. У них немає можливості вибирати, як жити й кого любити. Але життя змінюється з появою нового жителя, якому не відомі чинні закони. Це руйнує спокій пасивної влади. Раптово непохитна віра Номерів розколюється на шматки. Вони хочуть вирішувати свою долю самостійно.

Примітно, що раніше п'єса Сенцова вже стала основою однойменного спектаклю, над яким працювали режисер-постановник Тамара Трунова і художник-постановник Юрій Ларіонов.

Світова прем'єра фільму очікується в Берліні вже 18 лютого. В Україні "Номери" покажуть восени цього року.

  • У вересні звільнений з-під ув'язнення в Росії Олег Сенцов провів в центрі Києва свою першу прес-конференцію. І так як theLime далекий від тем політики, ми відвідали конференцію з метою простежити за Сенцовим як за особистістю творчою. Як за письменником і режисером, подальших дій якого сьогодні чекають з великою цікавістю не тільки в Україні.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї