Лайм

Каннський кінофестиваль перенесли на невизначений термін - за 74 роки його скасовували лише раз

Організатори головного світового кінофестивалю шукають способи провести його в 2020 році

Через епідемію коронавірусу Каннський кінофестиваль в червні не відбудеться, але організатори все ж сподіваються провести його в 2020 році, пише Variety.

Фото: Shutterstock

"Перенесення 73-го Міжнародного Каннського кінофестивалю, який спочатку розглядався на кінець червня - початок липня, більше не є варіантом, - йдеться в заяві. - Складно припустити, що фестиваль цього року проведуть в його оригінальній формі. Проте, з учорашнього вечора ми почали дискусію з професіоналами у Франції і за кордоном. Вони погодились, що Каннський фестиваль - найважливіша опора для кіноіндустрії, і повинен врахувати всі непередбачені обставини, які дозволять підтримати кіно, зробивши Канни-2020 реальністю".

Зростання числа жертв COVID-19 унеможливив запланований перенос Каннського кінофестивалю з травня на червень. Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що всі фестивалі в країні будуть заборонені до середини липня. Тим часом директор фестивалю Тьєррі Фремо минулого тижня заявив Variety, що фестиваль не збираються перетворювати в віртуальний захід.

Вперше Каннський кінофестиваль пройшов в 1946 році, і з тих пір скасовувався лише раз в 1968 році, коли в загальнонаціональних студентських страйках взяли участь французькі режисери Франсуа Трюффо і Жан-Люк Годар. Для світової кінематографічної спільноти, торгових агентів і дистриб'юторів скасування Каннського фестивалю може мати драматичні наслідки, оскільки Каннський кіноринок - ключова подія для укладення угод.

  • Через коронавірус в Україні пройде перший віртуальний кінофестиваль з безкоштовними показами. Docudays UA вимушено переходить в онлайн.
  • 18 березня організатори Євробачення-2020 вирішили скасувати проведення пісенного конкурсу через епідемію коронавірусу. Він відбудеться наступної весни також в Роттердамі (Нідерланди). Незабаром після цього в EBU анонсували масштабне онлайн-шоу за участю 41-го представника країн-учасниць і конкурсантів минулих років.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї