Лайм

Помер актор Ієн Голм - зірка картин "Володар кілець" та "П'ятий елемент"

Актор пішов з життя в одній з клінік Лондона

У Лондоні на 89 році життя помер актор Іен Холм, виконавець ролі Більбо Беггінса в трилогії "Володар кілець", зірка фільмів "Чужий" та "П'ятий елемент".

Як пише The Guardian з посиланням на агента актора, причиною смерті стали ускладнення, викликані хворобою Паркінсона.

"З глибоким сумом повідомляємо, що актор сер Іен Холм пішов з життя цього ранку у віці 88 років, - повідомив його агент. - Він помер спокійно, в лікарні, в оточенні родини та лікарів. Привабливий, добрий і дуже талановитий. Нам буде його не вистачати".

У кіно Голм дебютував у 1958 році, тоді акторові довелося зіграти роль в комедії "Дівчина біля моря". Світову популярність йому принесла роль андроїда Еша у фантастичному хоррор Рідлі Скотта "Чужий". Всього ж за роки кар'єри Голм зіграв понад 120 ролей у театрі та кіно. Найвідомішою на сьогоднішній день залишається роль Більбо Беггінса в трилогіях "Володар перснів" та "Хоббіт".

У 1981 році Холма номінували на премію "Оскар" у категорії "Краща чоловіча роль другого плану" за гру в драмі "Вогняні колісниці". У 1998-му королева Єлизавета II посвятила Холма в лицарі й дала йому дворянське звання за внесок у розвиток культури.

  • Раніше у Великобританії на 104 році життя померла співачка Віра Лінн - рекордсменка місцевих хіт-парадів і знаменита виконавиця балад часів Другої світової.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити

Читайте також

Як приготувати пастуший пиріг з фаршем і овочами - ідеальну страву для ситної вечері

Як у домашніх умовах зробити пастуший пиріг зі шпинатом, горохом, картоплею та фаршем, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї