Лайм

Олімпійська чемпіонка отримає другу золоту медаль - першу погриз мер її міста

Політику довелося вибачатися за недоречні емоції

Олімпійська чемпіонка з софтболу Міу Гото отримає нову медаль після того, як мер її рідного міста Нагоя (Японія) погриз її першу нагороду.

Поведінка 72-річного Такасі Кавамури розлютило громадськість, пише BBC. Політик не тільки зіпсував медаль спортсменки, але й порушив суворі ковід-обмеження на громадському заході.

Фото: KYOTO / REUTERS

Після того, як мер вибачився і сказав, що заплатить за заміну медалі, оргкомітет Олімпіади пообіцяв надати Гото нову нагороду.

Кавамура погриз медаль на церемонії, присвяченій перемозі Японії над США у жіночому софтболі. Користувачі соцмереж заявили, що його вчинок був антисанітарним і неввічливим. Після цього в мерію Нагої надійшло понад 7000 письмових та телефонних скарг.

"Я забув про свою посаду мера Нагої і вчинив вкрай недоречно", - визнав Кавамура.

Заміна медалі була узгоджена між Міжнародним олімпійським комітетом (МОК) і Міу Гото. МОК пообіцяв покрити всі витрати. "Ми просто хочемо офіційно підтвердити, що медалі Олімпійських ігор в Токіо неїстівні!" - пожартували в оргкомітеті.

  • У Китаї рідне село олімпійської чемпіонки довелося закрити для відвідувань через наплив фанатів. 14-річна Цюань Хунчань стала зіркою мережі не тільки через перемогу в Токіо, а й завдяки зворушливій життєвій історії.
  • Дивіться також на theLime, як спортсменка програла Олімпіаду в Токіо, але навіть не не встигла засмутитися через поразку. Ще б пак, адже вона стала нареченою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Кіт Сирський став зіркою соцмереж і "отримав" документ в "Дії": історія мишолова з передової

Кіт Сирський прославився в мережі завдяки військовому Роману Синіцину, а тепер хвостик став обличчям застосунку "Дія"

Оперна співачка виступила перед бійцями на фронті і здивувала місцевих собак: смішне відео

Білоруська оперна співачка Маргарита Левчук разом із "Культурним десантом" виступила перед українськими захисниками - її арія здивувала навіть собак

Андрій Хливнюк з ударним БПЛА потролив Рому Звєря, який співав для окупантів на Донбасі

Андрій Хливнюк дотепно відповів на виступ Романа Білика з гурту Звєрі перед російськими окупантами - лідер Бумбокс записав відео