Лайм

5 простих страв, які ми все життя готували неправильно

Помилки кулінарії, які допускає кожен

Ви коли-небудь звертали увагу, що деякі страви постійно то розварюються, то розсипаються, то виходять дуже солоними? Вся справа в тому, що багато простих речей ми постійно готуємо і подаємо абсолютно невірно. І в цьому матеріалі ми розповімо вам, як цього уникнути.

Сир фета часто здається дуже солоним, також розсіл з коробки іноді потрапляє в салати та інші страви і змінює їх смак. Як же цього уникнути? Все дуже просто - виявляється, перед додаванням в блюдо фету потрібно обов'язково промивати водою. Тоді смак сиру буде набагато приємнішим і розсіл нікуди не потрапить.

Фото: pixabay.com

Коли ви смажите бекон, чи завжди він рівномірно проготовлюється? Скоріше за все ні. А все тому, що досвідчені кулінари не смажать його на сковороді, а запікають у духовці. Потрібно просто викласти шматочки бекону на деко і відправити в духовку приблизно на 20 хвилин, в результаті ви отримаєте ідеально проготовленія ароматні й хрусткі скибочки.

Фото: pixabay.com

Тортільї та лаваші, які продаються в супермаркетах, є сирими. Багато їдять їх просто так, але ж в такому вигляді вони абсолютно не мають смаку. Насправді, такі продукти треба спочатку покласти на гарячу сковороду і трохи підсмажити з кожного боку, так буде набагато смачніше.

Фото: pixabay.com

Якщо ви варите картоплю, закидаючи її в киплячу воду, ви поступаєте невірно. Правильно варити картоплю, поклавши її в холодну воду і відправивши на плиту. Так вона рівномірно провариться і ви не зіткнетеся з ситуацією, коли зверху картопля вже готова, а всередині ще залишається сирою.

Фото: pixabay.com

Остання помилка стосується не стільки готування, скільки подачі і поїдання, але про неї теж варто сказати, адже вона дуже популярна. Коли ви їсте суші паличками, шматочки часто розпадаються і рис опиняється в ємності з соусом? Вся справа в тому, що вмочати роли і суші в соус потрібно тією стороною, на якій знаходиться шматочок риби. Вмочати в соусі потрібно саме рибні частини страви, а не рис. Так ваші суші не будуть розвалюватися і придбають тонкий, приємний смак без надлишку сої.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко

Присвячене українським жінкам: alyona alyona і Jerry Heil випустили нове відео перед "Євробаченням"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil випустили соціальне відео на конкурсну пісню Teresa & Maria

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа