Лайм

У зоопарку Берліна помер найстаріший чорний носоріг в світі

Тварині було 46 років, хоча в природі вони живуть до 30-ти

У берлінському зоопарку померла найстаріша в світі самка чорного носорога. Стареньку звали Кілагуні і їй було 46 років, хоча в дикій природі тварини її виду рідко доживають до 30 років.

Як пояснили в Twitter звіринця, останні кілька років Кілагуні сильно турбували вікові проблеми, тому щоб позбавити її від мук, зоологи вирішили приспати носорога.

Фото: twitter.com/zooberlin

"Прощай, старенька! Сьогодні довелося попрощатися з носорогом Кілагуні. Найстарішому в світі чорному носорогу все частіше доводилося боротися з типовими віковими проблемами", - сказано в пості.

Чорні носороги занесені в список видів, які знаходяться під загрозою зникнення через браконьєрство та втрату житла. У 1970 році їх популяція становила близько 65 тисяч тварин, а на сьогоднішній день - трохи більше п'яти тисяч.

На тварин цього виду активно полюють через їх роги, які, за повір'ями, мають чудодійні сили та цілющі властивості.

  • Заповідник в США показав переможця конкурсу найтовстіших ведмедів. У 2020 році переможцем битви важкоатлетів виявився неймовірно товстий ведмідь під номером 747. Його зняли під час лову лосося в гірській річці, а значить товстун збирався ще трохи підкріпитися.
  • Раніше групу папуг вигнали із зоопарку за образу відвідувачів. Тямущі птиці навчилася лаятися і сміятися як старі робочі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків