Журі незалежних репортерів визнало бельгійця П'єра Марколіні кращим кондитером світу. 56-річного шоколатьє удостоїли нагороди World Pastry Stars, організованої шеф-кухарями Італії, Франції, Швейцарії, Японії та інших країн, де виробляють традиційну випічку і шоколад, пише NY Post.
Марколіні став відомим завдяки тістечкам, тортам і шоколадним цукеркам, виконаним у вишуканому мінімалістичному стилі. Стильні ласощі, вартість яких може перевершувати 100 євро за коробку, користувалися популярністю, і умілець відкрив іменні кондитерські бутики в декількох країнах, включаючи Францію, Німеччину, Японію і Китай.
Шоколатьє не вперше отримує престижну кулінарну нагороду. У 1995 році він став чемпіоном світу з кондитерських виробів в Ліоні, після чого відкрив свій перший магазин.
- Пекар показала, якими можуть бути пироги на Хелловін, і від її робіт стає трохи не по собі. Дивну випічку дівчина створює без грама цукру.
- Читайте також на theLime, як мешканка невеликого бельгійського села Йоланда Стоккерманс створює реалістичні картини з їжі, і її їстівними роботами захоплюється весь інтернет.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.