Лайм

Помер Патрік Куїнн - натхненник флешмобу Ice Bucket Challenge, в якому взяли участь понад 17 млн людей

Чоловік боровся з бічним аміотрофічним склерозом понад сім років

У віці 37 років помер Патрік Куїнн - один з натхненників благодійного челенджу Ice Bucket Challenge. З 2014 року до нього приєдналися понад 17 млн людей у всьому світі - в їх числі засновник Microsoft Білл Гейтс, голова Amazon Джефф Безос, письменник Стівен Кінг, співак Джастін Тімберлейк, ведуча Опра Уїнфрі, голова компанії Tesla Ілон Маск та інші знаменитості.

У березні 2013 року у Куїнна діагностували бічний аміотрофічний склероз (БАС). Незабаром після цього чоловік вирішив привернути увагу до цієї хвороби і взяв участь в Ice Bucket Challenge, який допоміг зібрати понад $220 млн для досліджень, необхідних у боротьбі з БАС.

Патрік Куїнн Фото: Facebook / Quinn for the Win

"Ми завжди будемо пам'ятати його за натхнення та мужність в його старанній боротьбі з хворобою", - йдеться на сторінці Куїнна у Facebook.

Одним із творців флешмобу в 2014 році виступив спортсмен Піт Фрейтс, колишній капітан баскетбольної команди, який також боровся з БАС. Згідно з ідеєю, учасники Ice Bucket Challenge повинні були облитися відром холодної води, перерахувати $10 до фонду боротьби з хворобою та передати естафету трьом іншим людям. У грудні 2019 року Фрейтс також пішов з життя.

Засоби, які вдалося зібрати за допомогою Ice Bucket Challenge, допомогли зробити важливі наукові відкриття для боротьби із захворюванням, а також поліпшити умови для людей, які з ним живуть.

  • Читайте також на theLime, як футбольний фанат попросив у прямому ефірі грошей на пиво, а вийшло так, що зібрав $1 млн для дитячої лікарні. Хлопець став знаменитістю в соцмережах.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Євгенія Власова пояснила зникнення зі сцени на роки та заговорила про відновлення кар'єри

Євгенія Власова розповіла, чому зникла із шоу-бізнесу - співачка заявила, що їй потрібно було зробити паузу через обставини у житті

Ірина Сопонару вийшла заміж за свого коханого-іноземця: акторка показала зворушливі весільні кадри

Ірина Сопонару і її обранець Ріс одружилися - акторка показала весільні кадри - що відомо про її особисте життя

Рожевий манікюр на випускний: стильні дизайни у модному кольорі

Дівчатам, які готуються до випускного, варто обрати ніжні відтінки манікюру, які асоціюються з молодістю та свіжістю. Рожевий колір манікюру може ідеального доповнити ваш образ