Лайм

Міллі Йовович - 45: як за ці роки змінилася зірка "П'ятого елементу"

Як сьогодні виглядає і чим займається акторка

17 грудня свій день народження святкує американська актриса і модель українського походження Мілла Йовович, яка на початку цього року втретє стала мамою. theLime вирішив згадати її історію.

Майбутня зірка народилася у Києві в 1975 році в сім'ї акторки і лікаря. Її мати Галина Логінова родом з Тули (РФ), а батько Богдан (Богічень) Йовович - з Чорногорії.

Її дитинство пройшло в основному в Москві, де мати будувала кар'єру акторки. У зв'язку з цим сім'я у 1980 році переїхала в Лондон (Великобританія), а пізніше - в Лос-Анджелес (США). Але через те, що батьки Мілли не знали досконало мову, вони якийсь час заробляли на життя прислугою. Зокрема, готували їжу і прибирали в будинку режисера Брайана де Пальми. Незабаром вони розлучилися.

У Лос-Анджелесі Мілла Йовович пішла в школу і досить швидко засвоїла англійську мову. Однак до неї було упереджене ставлення через те, що її батьки були з Радянського Союзу.

Незважаючи на це, вже в 9 років дівчинка спробувала себе в якості професійної моделі - вона з'явилася на обкладинці італійського журналу "Lei", а через кілька років відомий американський фотограф Річард Аведон запропонував їй фотосесію для журналу "Mademoiselle". Незабаром неповнолітня дівчина прикрасила обкладинки 15 журналів за рік.

Мілла Йовович Фото: pinterest.com

У 12 років Йовович кинула школу, щоб остаточно зосередитися на роботі моделі.

Мілла Йовович взяла участь у рекламній кампанії Revlon "Найбільш незабутні жінки світу". Вона уклала контракти з Hugo Boss, Guess, Calvin Klein, а її гонорари досягали 3 тисяч доларів в день. C 1998 року вона - рекламне обличчя L'Oréal.

Мілла Йовович Фото: pinterest.com

У кіно Мілла вперше знялася у 13 років у фільмі Залмана Кінга "Злиття двох місяців" (1988). А в 15 років отримала головну роль у фільмі "Повернення в блакитну лагуну" (1991).

Мілла Йовович в юності Фото: pinterest.com

У 1994 році Йовович випускає свій перший музичний альбом "The Divine Comedy" ("Божественна комедія"). Йовович відправляється зі своєю групою "Plastic Has Memory" в гастролі по Європі та США.

Брюс Вілліс і Мілла Йовович у фільмі "П'ятий елемент" Фото: pinterest.com

Однак у 1996 році вона повертається в кіно, беручи участь у кастингу на роль у фільмі режисера Люка Бессона. З другої спроби вона отримує роль і в 1997 році знімається у фільмі "П'ятий елемент", який приніс їй всесвітню популярність.

Мілла Йовович у фільмі "П'ятий елемент" Фото: pinterest.com

У 1998 році Йовович постала в ролі повії в картині Спайка Лі "Його гра" з Дензелом Вашингтоном, в 1999-му - грала роль Жанни Д'арк в однойменному фільмі Бессона.

Мілла Йовович у фільмі "Жанна Д'арк" Фото: pinterest.com

У 2000 році на відкритті Берлінського кінофестивалю відбулася прем'єра нового фільму за участю Йовович і Мела Гібсона - картини Віма Вендерса "Готель "Мільйон доларів".

Мілла Йовович Фото: pinterest.com

У 2001 році Йовович знялася в комедії Бена Стіллера "Зразковий самець".

Мілла Йовович в бойовику "Обитель зла" Фото: pinterest.com

Також вона знялася в шести бойовиках "Обитель зла" режисера Пола Андерсона.

У 2010 році знялася у фільмі "Викрутаси", в якому зіграла разом з російськими акторами Костянтином Хабенським та Іваном Ургантом.

Мілла Йовович Фото: pinterest.com

У січні 2019 року на кінофестивалі "Санденс" відбулася прем'єра фантастичної мелодрами "Райські пагорби" з Мілою Йовович у одній з головних ролей.

Мілла Йовович Фото: instagram.com / millajovovich

Крім акторської кар'єри, Мілла Йовович спільно з моделлю Кармен Хоук є творцем лінії одягу "Jovovich-Hawk".

Особисте життя

Актриса тричі виходила заміж.

З жовтня по листопад 1992 року Мілла була одружена з актором Шоном Ендрюсом, в 1997-1999 роках - з режисером Люком Бессоном.

22 серпня 2009 року Мілла вийшла заміж за режисера Пола Андерсона. У цьому шлюбі народилося три дочки: Евер Габо Андерсон (2007), Дешілл Іден Йовович-Андерсон (2015), Ошин Ларк Елліот Йовович-Андерсон (2020).

Мілла Йовович з чоловіком і доньками Фото: instagram.com / millajovovich

Мілла Йовович вільно говорить англійською, сербською, французькою та російською мовами. Також вона займається бойовими мистецтвами, зокрема, бразильським джіу-джитсу.

Мілла Йовович сьогодні Фото: instagram.com / millajovovich

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

У Мальме проходить "Євро­­бачення-2024" - онлайн-трансляція першого півфіналу

7 травня о 22:00 за Києвом стартує "Євробачення-2024" - дивитись онлайн трансляцію першого півфіналу конкурсу

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування

Їм складно радіти досягненням інших: які знаки Зодіаку заздрять чужому успіху

Астрологи назвали заздрісні знаки Зодіаку - Овни, Козероги, Леви та Скорпіони не вміють радіти успіхам інших