Лайм

Кондитери Єлизавети II поділилися рецептом різдвяного пряникового будиночка

Тепер кожен зможе приготувати випічку, якою ласує королева

Напередодні Різдва британський королівський двір вирішив поділитися рецептом пряникового будиночку, який пече особистий шеф-кухар Букінгемського палацу та його помічники для королеви Єлизавети II та всієї її сім'ї.

Кондитери не просто розсекретили інгредієнти та спосіб приготування, а й зняли цілий майстер-клас на камеру. Відео опубліковано на офіційній сторінці королівської сім'ї в Facebook та в YouTube.

Щоб приготувати ідеальний пряниковий будиночок, вам знадобляться наступні інгредієнти: борошно - 1 кг, сода - 14 г, імбир - 28 г, вершкове масло - 335 г, коричневий цукор - 0,5 кг, мелена кориця - 14 г, яйця - 140 г , сироп з цукру і лимона - 175 г, цукрова пудра - 1,5 кг, яєчні білки - 200 г, лимонний сік - 50 г.

Спосіб приготування:

Кондитери королівського двору рекомендують почати приготування з тіста. Для цього потрібно змішати борошно, соду, корицю та подрібнений імбир. Потім додати холодне вершкове масло і добре перемішати, після чого додати коричневий цукор.

Далі потрібно з води, цукру і лимона приготувати сироп і влити його в ємність з тістом, туди додати і яйця. Замісити однорідне тісто, розділити на кілька частин і відправити в холодильник на кілька годин.

Поки тісто "відпочиває", можна зайнятися деталями для будиночка. До речі, шаблон є на сайті королівської сім'ї.

Після того, як тісто охолоне, його треба розкачати товщиною приблизно в 5 мм, вирізати деталі для будиночка, а потім викласти на деко і охолодити. Після цього тісто випікається в духовці близько 18 хвилин.

Щоб приготувати королівську глазур для прикраси, потрібно просіяти цукрову пудру і змішати її з білками та лимонним соком. Все це збити міксером. Готові деталі з'єднати, змастити глазур'ю.

Фото: royal.uk

  • В цьому році в зв'язку з пандемією Covid-19 королева Єлизавета і принц Філіп вперше за 33 роки зустрінуть Різдво в Віндзорському замку, без своєї сім'ї. В історичному залі Святого Георгія встановили 6-метрову норвезьку ялинку, яку прикрасили гірляндами, сотнями іграшок та увінчали золотим ангелом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Євгенія Власова пояснила зникнення зі сцени на роки та заговорила про відновлення кар'єри

Євгенія Власова розповіла, чому зникла із шоу-бізнесу - співачка заявила, що їй потрібно було зробити паузу через обставини у житті

Ірина Сопонару вийшла заміж за свого коханого-іноземця: акторка показала зворушливі весільні кадри

Ірина Сопонару і її обранець Ріс одружилися - акторка показала весільні кадри - що відомо про її особисте життя

Рожевий манікюр на випускний: стильні дизайни у модному кольорі

Дівчатам, які готуються до випускного, варто обрати ніжні відтінки манікюру, які асоціюються з молодістю та свіжістю. Рожевий колір манікюру може ідеального доповнити ваш образ