Лайм

Готуємо м'ясо по-французьки на новорічний стіл: простий рецепт і поради

Як зробити цю страву, щоб здивувати гостей

До Нового року 2021 залишилися лічені дні, а це означає, що господині вже почали закуповувати продукти, з яких приготують страви на святковий стіл. Якщо ви хочете влаштувати традиційне застілля з улюбленим салатом Олів'є і цікавими закусками, радимо також доповнити ваше меню м'ясом по-французьки. theLime вирішив розповісти рецепт приготування цієї страви, який порадує своєю простотою.

Інгредієнти на 8-10 порцій: свинина (800 г), картопля (1 кг), цибуля (1-2 шт.), сир твердий (300 г), майонез (150 г), сіль, перець чорний.

Також вам знадобиться деко для запікання в духовці.

Спочатку помийте і почистіть картоплю, наріжте кружальцями завтовшки приблизно 3-5 мм.

Фото: pixabay.com

Порада: Щоб картопля не почорніла, покладіть її в миску з холодною водою. Або виконайте всі інші процеси, а чистку і нарізку картоплі залиште на самий кінець.

Цибулю очистіть від лушпиння, промийте під проточною водою, потім наріжте кільцями або півкільцями.

Для приготування м'яса по-французьки вибирайте биточну частину свинини, або як її ще називають корейка (окіст). М'ясо необхідно промити під водою, видалити зайву вологу за допомогою паперових рушників. Потім наріжте свинину на пласти товщиною 1-1,5 см і відбийте спеціальним молотком кожен шматок.

Порада: Щоб не забруднити дошку, молоток і кухню під час цього процесу, накрийте кожен шматок м'яса харчовою плівкою або загорніть в тонкий поліетиленовий пакет.

Твердий сир натріть на великій терці.

Далі візьміть деко для запікання, змастіть його рослинним маслом, викладіть шар картоплі, посоліть і поперчіть. Слідом - шар відбитого м'яса, яке також посипте спеціями, наступний шар - порізану цибулю. Далі покрийте м'ясо з цибулею тонким шаром майонезу.

Розігрійте духовку до 180°C і поставте туди запікатися м'ясо по-французьки на 45-60 хвилин (в залежності від духовки).

За 5-10 хвилин до готовності посипте м'ясо шаром сиру.

Порада: Якщо ви хочете урізноманітнити ваше блюдо, після шару цибулі можна покласти нарізаний кружечками помідор або гриби, змастити їх майонезом і посипати зверху сиром.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування