Лайм

Від Барбари Буш до Меланії Трамп: як виглядали найвідоміші перші леді США на інавгураціях президентів

Які наряди вибирали дружини американських президентів

20 січня в США відбудеться інавгурація новообраного президента Джо Байдена. У той же час увага громадськості прикута і до його дружини Джилл Байден - люди з нетерпінням чекають на появу першої леді, а також обговорюють її можливі образи на церемонії інавгурації та інавгураційному балу. theLime вирішив згадати, які вбрання для цієї події обирали найвідоміші дружини американських президентів протягом останніх 30 років.

Барбара Буш

Інавгурація 41-го президента США Джорджа Буша-старшого відбулася 20 січня 1989 року.

На нечисленних фото того часу зображений наряд, в якому з'явилася Барбара Буш на офіційній церемонії: це був білий костюм і яскраво-синє пальто. Шию першої леді прикрашало перлове намисто - саме завдяки Барбарі воно стало модним трендом. Намисто стало невід'ємною частиною її іміджу, але пізніше вона зазначила, що вибрала його, щоб приховати зморшки на шиї.

Барбара Буш і Джордж Буш-старший Фото: pinterest.com

Увечері на інавгураційному балу вона змінила вбрання на довге синє плаття від дизайнера Арнольд Скаазі. Модельєр назвав цю сукню Barbara blue.

Барбара Буш і Джордж Буш-старший Фото: pinterest.com

Хілларі Клінтон

Дружина 42-го президента США Білла Клінтона для першої інавгурації своего чоловіка (20 січня 1993 роки) обрала сукню баклажанового кольору. Ще до його перемоги Хілларі звернулася до маловідомого дизайнера з Манхеттена Сарі Філліпс, щоб та намалювала ескізи для її сукні, оскільки перша леді була прихильницею її робіт. Через сукню, вишиту кристалами, трапився справжній скандал, і першій леді довелося виступити із заявою про те, що вона виклала з власної кишені чотири з половиною тисячі доларів за неї.

Хілларі і Білл Клінтон Фото: pinterest.com

У 1997 році для створення наряду, в якому вона з'явилася на своєму другому інавгураційному балу, вона вибрала знаменитого дизайнера Оскара де ла Рента. Цього разу Хілларі Клінтон з'явилася перед публікою в сукні пастельного кольору.

Хілларі і Білл Клінтон Фото: pinterest.com

Лора Буш

Дружина 43-го президента США Джорджа Буша-молодшого в 2001 році вибрала наряд яскраво-червоного кольору від Майкла Ферклота, дизайнера з Далласа. Цей образ першої леді став одним з найяскравіших за всю історію інавгураційних балів.

Лора Буш і Джордж Буш-молодший Фото: pinterest.com

А на другій інавгурації свого чоловіка в 2005 році Лора Буш предстала у сріблястому платті від Оскара де ла Рента, прикрашеному австрійськими кристалами.

Лора Буш і Джордж Буш-молодший Фото: pinterest.com

Мішель Обама

Для офіційної церемонії дружина 44-го президента США Барака Обами обрала сукню-футляр і пальто жовтого кольору від дизайнера кубинського походження.

Мішель і Барак Обами, Лора Буш і Джордж Буш-молодший Фото: pinterest.com

А на інавгураційному балу Мішель Обама з'явилася у білому шовково-шифоновій сукні від дизайнера Джейсона Ву, що символізує надію. Чимало модних оглядачів порівняли наряд першої леді з сукнею нареченої.

Мішель і Барак Обами Фото: pinterest.com

У 2013 році, на другій інавгурації свого чоловіка, перша леді не змінила свій вибір і знову з'явилася у сукні від Джейсона Ву - на цей раз яскраво-червоного кольору.

Барак і Мішель Обами Фото: pinterest.com

Меланія Трамп

У 2017 році на офіційній частині церемонії інавгурації Меланія Трамп з'явилася в небесно-блакитному платті-футлярі, жакеті-болеро з коміром-стійкою і рукавом в три чверті та довгих рукавичках того ж кольору від Ralph Lauren. Цим нарядом екс-модель підкреслила свою витончену фігуру.

Меланія Трамп Фото: pinterest.com

А на інавгураційному балу вона з'явилася у білій сукні в підлогу з тонкою червоною стрічкою в якості поясу. Примітно, що це плаття вона створила сама разом з дизайнером Ерве П'єра.

Дональд і Меланія Трамп Фото: pinterest.com

  • Раніше ми розповіли про 10 попередниць Джилл Байден. Чи знаєте ви перших леді США останніх 60 років?
  • Кажуть, 69-річна Джилл Байден, дружина Джо Байдена, має намір залишитися викладачкою англійської та поєднувати свою професію з новими обов'язками. Якщо так станеться, вона порушить традицію перших леді, якій вже понад 200 років.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків