Лайм

Як виглядала перша в історії США інавгурація президента, яку вдалося зняти на камеру: фото 164-річної давності

Джеймс Б'юкенен став 15-м президентом США, і першим, чия інавгурація отримала архівне фото

Багаторічна історія США налічує сьогодні вже 45 президентів, при цьому про перших лідерів держави ми знаємо не так вже й багато. В день інавгурації Джо Байдена, який стане вже 46-м президентом Америки, на Reddit з'явився унікальний кадр 164-річної давності. На ньому зображена інавгурація Джеймса Б'юкенена, 15-го гаранта країни. Церемонія 1857 року стала першою, яку вдалося сфотографувати.

Фото: Reddit / interestingasfuck

Як і Байден, його попередник Б'юкенен був кандидатом від демократичної партії, і займав посаду президента США з березня 1857 року по 1861-й. Архівний кадр інавгурації Б'юкенена датується 4-м березня 1857 року.

Джеймс Б'юкенен Фото: Вікіпедія

Цікаво, що до президентства Дональда Трампа історики часто називали Б'юкенена найгіршим президентом в історії Америки. Гаранта звинувачували в нерішучості, яка призвела до остаточного розколу Півночі та Півдня країни.

  • Тим часом у свій останній день в Білому домі Дональд Трамп помилував репера Ліл Вейна. Минулого року музиканта затримали в аеропорту Майамі із зарядженим позолоченим пістолетом і звинуватили в незаконному зберіганні зброї. Уейну загрожували 10 років в'язниці.
  • За день до цього дружина Дональда Трампа, модель Меланія Трамп, виступила з прощальною промовою і закликала американців відмовитися від насильства.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де дивитися перший півфінал "Євробачення-2024", в якому виступатиме Україна

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії