Лайм

Українське селище хочуть перейменувати у Нью-Йорк - звучить смішно, але це його історична назва

Селище знаходиться у Донецькій області

Скоро в Україні може з'явитися свій Нью-Йорк - комітет Ради з питань організації державної влади підтримав постанову повернути селищу Новгородське в Донецькій області історичну назву.

Подання про перейменування подала Донецька обласна військово-цивільна адміністрацію, пише "Українська правда" з посиланням на засідання комітету, яке відбулося 3 лютого.

Фото: pravda.com.ua

Відзначається, що "за" Нью-Йорк проголосували всі 18 депутатів. Остаточне рішення про перейменування буде прийнято на спільному голосуванні в Парламенті.

Цікаво, що раніше селище на правому березі річки Кривий Торець дійсно звалося Нью-Йорком, і з такою назвою воно згадується в драмі Віктора Некрасова "В рідному місті". Але в роки Холодної війни (восени 1951-го) Верховий рада УРСР вирішила перейменувати населений пункт в Новгородське (ну дуже він вже нагадував той самий Нью-Йорк).

У 2016 році вже розглядалося питання про повернення селищу історичної назви. Авторами документа виступали тоді ще народні депутати Віктор Кривенко та Павло Кишкар.

Заправка у селищі Новгородське Фото: google.com/maps

  • Читайте також на theLime, як шестеро осіб потрапили під арешт після того, як змінили культовий знак Голівуду в Лос-Анджелесі на HOLLYBOOB. У перекладі з англійської "boob" означає "груди", і жартівники запевняють, що лише хотіли нагадати людям про важливість профілактики раку грудей.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа