Лайм

Газета The New York Times перетворила свою колонку на NFT та продала її за сотні тисяч доларів

Скріншот матеріалу викупили за добу

Колумніст видання The New York Times Кевін Рус випустив колонку під назвою "Купуйте цю колонку на блокчейні!" і виставив її на аукціон як невзаємозамінний токен (NFT). У матеріалі журналіст розповів про технологію NFT, про те, якою популярною та прибутковою вона стала останнім часом, а також зізнався, що теж був би не проти взяти участь у цьому русі.

Фото: The New York Times

"Спостерігаючи, як ці багатства переходять з рук в руки, я подумав: чому веселяться тільки селебріті, спортсмени та митці? Чому журналісту не можна приєднатися до NFT-вечірки?" - вказав він. Рус перетворив скріншот матеріалу на NFT-токен і виставив його на аукціон. У найближчу добу його придбали за $568 тисяч (15,8 млн гривень).

Спочатку журналіст виставив колонку за ціною 0,5 ефіру (також цифрова валюта; 1 ефір на даний момент - $1,6 тисяч). Аукціон тривав добу, і колонку купили за 350 ефірів.

Всі кошти від продажу Рус пообіцяв направити Neediest Cases Fund - благодійному фонду The New York Times, який підтримує різні некомерційні організації.

  • Тим часом робот Софія намалювала автопортрет і одразу ж стала успішною художницею. Роботу під назвою Sophia Instantiation у вигляді невзаємозамінного токена (NFT) продали за $688 тисяч.
  • Що таке NFT-токени і чому вони заміняють фізичне мистецтво, розповідаємо на прикладі історії з картиною Бенксі.Нещодавно блокчейн-компанія купила витвір художника за $95 тисяч і спалила його. Пізніше спалену роботу продали вже за сотні тисяч доларів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків