Лайм

Зеленський нагородив українських артистів орденами та почесними званнями - в списку Боклан, Борисюк та Жураковська

Міжнародний день театру відсвяткували 27 березня

До Міжнародного дня театру президент Володимир Зеленський нагородив українських артистів орденами та почесними званнями. Згідно з інформацією на сайті президента, сім діячів культури отримали звання Народного артиста України, 21 артист - звання Заслуженого. Серед інших нагород - звання Заслуженого діяча мистецтв України, Заслуженого працівника культури України та Заслуженого художника України.

У числі новоспечених народних артистів опинилися актори театру та кіно Микола Боклан (молодший брат Станіслава Боклана), Віталій Борисюк (чоловік Ольги Сумської, а тепер і зірка шоу "Голос країни"), артист балету Євген Світлиця, артистка Надія Цибульська та інші.

Акторів театру та кіно Олексія Вертинського, Олесю Жураковська та Поліну Лазову удостоїли Ордена княгині Ольги III ступеня. Повний список нагороджених діячів культури дивіться на сайті президента України.

Що ж стосується Дня театру - міжнародне свято щорічно святкується 27 березня. Найчастіше в цей день в Україні проходить низка урочистих тематичних заходів, під час яких вшановують всіх працівників театру.

  • Читайте також на theLime, чому режисер фільму "Атлантида" Валентин Васянович відмовився від ордена, присудженого йому Володимиром Зеленським. Своє рішення Васянович пояснив простий етикою та солідарністю.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

У мережі пліткують про розлучення Дженніфер Лопес з Беном Аффлеком: співачка відреагувала

В мережі підозрюють, що Дженніфер Лопес та Бен Аффлек розлучаються - співачка зробила неоднозначну заяву

Електронна черга не діє: Анатолій Анатоліч розповів про невдалу спробу потрапити в ТЦК

Анатолій Анатоліч заявив, що електронні черги в ТЦК не працюють - шоумен поділився своїм досвідом та висновками

Артем Пивоваров відверто висловився про рідного батька, з яким намагався налагодити стосунки

Артем Пивоваров вперше прокоментував тему стосунків з батьком, який пішов із сім'ї - співак намагався налагодити спілкування з ним