Лайм

Після інциденту з "Євробаченням" Європейський мовний союз розширив санкції для мовника Білорусі

"Я навчу тебе танцювати під дудочку"

30 червня Європейський мовний союз (EBU) під час засідання виконавчої ради виключив зі свого складу білоруський мовник БТРК ("Белтелерадіокомпанію").

Як пише в Instagram "Суспільне" з посиланням на Euroradio, у зв'язку з цим з 1 липня БТРК втратив доступ до низки послуг, доступних для членів EBU. Зокрема, Білорусь більше не зможе здійснювати обмін новинами та музичним контентом, трансляцію певних музичних і спортивних подій, а також не зможе проводити юридичну, технічну та дослідницьку експертизу.

Нагадаємо, в березні цього року EBU відсторонив Білорусь від участі в пісенному конкурсі "Євробачення-2021" через пісню з відвертим політичним, до того ж провладним підтекстом. Представниками країни виступав гурт із Барановичів "Галасы ЗМеста" з піснею "Я научу тебя".

Музикантам і затятими прихильниками політики Олександра Лукашенка запропонували змінити текст пісні або представити на конкурсі іншу. "Галасы ЗМеста" запропонували новий трек, але в ньому організатори "Євробачення" також угледіли прямі порушення регламенту. Наприкінці березня EBU прийняла рішення про дискваліфікацію Білорусі.

  • Читайте також на theLime, як на провладному білоруському каналі СТВ відреагували на підсумки "Євробачення-2021". Відомий своїми грубими висловлюваннями журналіст Григорій Азарьонок публічно надав перевагу диктатурі в країні, а не "голубим дегенератам" та "збоченням особин у стрінгах".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко

Присвячене українським жінкам: alyona alyona і Jerry Heil випустили нове відео перед "Євробаченням"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil випустили соціальне відео на конкурсну пісню Teresa & Maria

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа