Лайм

Катрін Деньов на Каннському фестивалі дізналася про смерть матері - артистці було 109 років

Померла акторка Рене-Жанна Сімоно

У Парижі на 110-му році життя померла французька акторка та співачка Жанна Рене Деньов, більш відома як Рене-Жанна Сімоно. Дочка артистки, Катрін Деньов, в цей момент перебувала на Каннському кінофестивалі, де представляла фільм "За життя".

Як пише місцеве видання Le Figaro, знаменита француженка померла в неділю, 11 липня. У статті з посиланням на дітей покійної сказано, що поховають її в сімейному склепі.


Жанна Рене народилася 10 вересня 1911 року в Гаврі. Її акторський дебют відбувся у віці 7 років на сцені паризького театру "Одеон". У ньому вона прослужила багато років, добившись визнання та неофіційного титулу прими. Під час роботу в театрі акторка вирішила взяти творчий псевдонім - Сімоно, запозичивши його у оперної співачки та друга сім'ї.

Також Рене Сімоно була однією з перших французьких акторок дубляжу американських фільмів. Вона була голосом Олівії де Хевілленд, Сільвії Сідні, Джинн Крейн, Джуді Гарленд, Донни Рід, Естер Вільямс та інших.

Артистка була заміжня за актором Морісом Дорлеаком, від якого народила трьох дочок - Франсуазу (1942 г), Катрін (1943 г) та Сільвію (1946). Чоловік Сімоно помер у 1979 році.

Катрін Деньов на Каннському кінофестивалі Фото: Getty Images

  • 74-й кінофестиваль у Каннах стартував 6 липня та триватиме до 17-го числа. Церемонія відкриття почалася з традиційної ходи зірок червоним хідником, і цього року найбільше запам'яталися наряди Белли Хадід та Карли Бруні.
  • А інший наряд Бели Хадід на Каннському кінофестивалі став сенсацією - модель прикрила оголені груди одним лише намистом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

За себе не соромно: Положинський поділився висновками після 2 років служби в ЗСУ та показався у формі

Олександр Положинський 2 роки служить у ЗСУ - лідер гурту Тартак показав військову форму, яка згоріла на Вуглегірській ТЕС

Костянтин Грубич, який втратив доньку, висловився про результати розслідування її смерті

Донька ведучого Костянтина Грубича загинула внаслідок аварії у 2014 році - шоумен відповів, чи вдалося знайти винних

Олена Зеленська у розкішній вишиванці і трендових палаццо відвідала виставку в Києві: фото

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у відкритті виставки "Гаага - Київ" у Музеї Ханенків - образ дружини президента