Лайм

У Китаї витратять $24 млн, щоб заховати гігантську статую, яка обійшлася владі у $26 млн

Цифри вражають

Уряд китайського міста Цзінчжоу виділить $23,9 млн, щоб перемістити 58-метрову бронзову статую воєначальника Гуань Юя з центру в менш популярний та відвідуваний туристами район. І все б нічого, пише місцеве видання South China Morning Post, от тільки раніше на неї вже витратили $26 млн.

Статую встановили в 2016 році, і жителі Цзінчжоу зустріли її з негативом - кажуть, вона абсолютно не вписується в архітектуру міста. Деякі навіть заявили, що перестали проводити вільний час у районі, де розташований монумент, аби його не бачити.

Фото: South China Morning Post

Підтримали жителів міста і деякі представники уряду. На їхню думку, ідея звести статую була лише "марною тратою 300 мільйонів юанів". Більш того, пізніше спливла інформація, що споруда монумента в цьому районі міста була незаконною, адже в ньому заборонено зводити будь-які об'єкти, які перевищують 78 футів (близько 25 метрів) у висоту. Забудовники нібито знайшли в законі лазівку - отримали дозвіл на будівництво постаменту, а самого воєначальника назвали "витвором мистецтва", що не вимагало узгодження.

У вересні цього року уряд ухвалила рішення демонтувати статую та перенести її в інший район міста, розташований за 8 км від колишнього - він менш популярний як серед туристів, так і серед місцевого жителів. От тільки для цього знадобиться майже $24 млн.

  • Читайте також на theLime, як під житловим будинком в Китаї виявили 9-метрову статую Будди. Сміття та зарості приховували її роками. Кажуть, раніше на місці житлового району був храм, руїнам якого вже понад тисячу років.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Присвячене українським жінкам: alyona alyona і Jerry Heil випустили нове відео перед "Євробаченням"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil випустили соціальне відео на конкурсну пісню Teresa & Maria

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію