Лайм

Художник зібрав 200 голих людей на березі Мертвого моря і показав екологічну катастрофу

Спенсер Тунік влаштував нову фотозйомку в Ізраїлі

200 оголених чоловіків і жінок на березі Мертвого Моря стали учасниками нового проекту Спенсера Туніка - знаменитого американського художника, який прославився масовими фотографіями голих людей.

Тунік заявив, що таким чином намагається привернути увагу до екологічної катастрофи - осушення знаменитого солоного озера на Близькому сході, рівень води в якому щороку падає в середньому на 1 метр.

Фото: Getty Images

17 жовтня учасники інсталяції у віці від 19 до 70 років зібралися на кам'янистому березі в місті Арад. Тіла людей були покриті спеціальною білою фарбою, яка зробила їх схожими на соляні стовпи. Це відсилання до мінеральних утворень, які з'являються у Мертвому морі, а також до дружини Лота - героїні біблійної історії, яка перетворилася на соляний стовп, спостерігаючи за знищенням міста Содом.

Фото: Getty Images

Тунік не вперше влаштовує інсталяцію в цьому районі: у 2011 році учасники позували по пояс у воді, а в 2016-му - у грязі.

Незважаючи на протести ультраортодоксальних жителів, мер Арада Нісан Бен-Хамо радий приїзду Туніка. Він заявив, що художник поставив їхнє місто в один ряд із Барселоною, Віднем, Нью-Йорком та іншими місцями, де раніше проходили його зйомки.

Художник Спенсер Тунік відомий постановкою масових оголених фотографій по всьому світу, включаючи льодовик у Швейцарії і сходинки Сіднейської опери в Австралії. Рекордна кількість добровольців, які брали участь у проектах Туніка, зібралася в Мехіко у 2007 році і склала 18 тисяч осіб.

  • Раніше в Дубаї встановили 6-метрову копію Давида Мікеланджело, сховавши все, що нижче шиї. Організатори виставки запевняють, що справа не в цензурі.
  • Штучний інтелект допоміг відновити приховану картину Пікассо, і це портрет оголеної жінки. Художник зафарбував роботу 118 років тому.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита