Лайм

Що думають росіяни: гурт "Каста" перед концертами в Україні висловився про ризик вторгнення Росії

Музиканти не скасовуватимуть виступи

Російський реп-гурт "Каста" наприкінці лютого планує дати концерти в Україні. Музиканти заявили, що не збираються скасовувати виступи на тлі новин про підготовку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Також учасники "Касти" висловилися про те, чому публічні люди в Росії не виступають на підтримку України.

Фото: https://www.instagram.com/kastainsta/

"Ми готові їхати і не збираємося скасовувати. Ми звикли до того, що офіційні російські ЗМІ сіють ненависть на адресу України. Ми звикли не вірити їхній брехні. У нас є відчуття, що відомі люди в Росії зараз не висловлюються на цю тему., тому що не вірять у те, що Росія нападе на Україну. Росіяни мовчать також, тому що висловлюватися тепер у нас небезпечно. Ну й мовчать, тому що все-таки офіційна російська сторона заявляє про неможливість війни, - йдеться у заяві групи у Instagram. - Що стосується нас, Касти, ми не знаємо особисто нікого в Росії, хто у відносинах між Україною та Росією бажав би чогось, окрім миру. Пишемо це, тому що думаємо, що українцям хотілося б знати, що думають росіяни".

Гурт "Каста" неодноразово критикувала політику Путіна та дії РФ щодо України.

"Я прокинувся в 2014 році, коли по Ростову покотили танки. Через наше місто проходить залізниця. Кожен ростовчанин, живучи своїм ростовським життям, щодня повз цю залізницю проїжджає, приблизно уявляючи собі її завантаженість і вміст об'єктів, що проїжджають цією гілкою. Зазвичай там товарні, пасажирські поїзди, а тут на тлі заяв "нас там немає", "це внутрішній конфлікт" та інше - все місто бачить військову техніку. На залізничних платформах - танки, гаубиці, ракетниці. І ці склади їдуть і їдуть, а потім вони починають стояти в черзі біля всього міста. Мабуть, уже нікуди їхати. І всі чують ці розмови - "нас там немає". Тоді мене увімкнула ця ситуація", - сказав учасник "Касти" Шим (Михайло Єпіфанов) виданню "Медуза".

При цьому у 2015 році гурт "Каста" виступав на території окупованого Криму. Після концерту розглядалося питання про заборону в'їзду учасникам гурту в Україну та внесення їх до переліку осіб, які загрожують національній безпеці.

  • У 2021 році українська реп-виконавиця alyona alyona випустила трек з "Кастою" і потрапила у скандал. Колаборація обернулася для неї проблемами.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків