Лайм

Концерт став сенсацією: у Львові оркестр виступив у повній темряві через відключення світла

В залі було близько 100 відвідувачів

Луганський філармонійний оркестр виступив у Львові навіть попри відсутність світла. 11 жовтня, в день коли мав відбутися благодійний концерт, частина міста була без електроенергії через масові ракетні удари з боку РФ.

Однак організаторів заходу ця перешкода не спинила, і вони вирішили розпочати з увімкненими ліхтарями на телефонах. У той час в залі було близько 100 відвідувачів. "Львівський органний зал в несподіваних концертних умовах. Сьогодні раптово на концерті зникло світло. Не розгубилися і відразу увімкнули романтику. Комплекти ліхтарів напоговотові. Кляті москалі концерт не зіпсували! Луганська Обласна Філармонія та любі працівники залу - сьогодні ви герої: Маленький принц", - говориться на сторінці культурного закладу на Facebook.

Фото: facebook.com/LvivOrgan

"Ми були вражені, бо таких ситуацій у нас не було, у нас є стабілізатори, які вирівнюють напругу, також є система запобіжників, але перед самим концертом світло у всьому залі згасло і було буквально кілька секунд на роздуми, тому що у залі була публіка, оркестр був на сцені, мали займати свої місця. Ми зібралися на екстрену нараду, подумали, вирішили взяти ліхтарі, прикріпили їх на пульти і оркестр продовжив концерт", - розповів виданню "Суспільне" співдиректор Органного залу Тарас Демко.

"Наші слухачі сприйняли це дуже позитивно. Всі були дуже задоволені. Ми написали, що вечір нам не зіпсували. Насправді, ми готуємося до таких ситуацій, - продовжив говорити він. Плануємо напрацювати окремі протоколи яким чином працювати у такому разі. Очікуємо, що взимку такі речі можуть бути регулярними".

Фото: facebook.com/LvivOrgan

Згодом, після вдалого концерту без світла, працівники закладу вирішили повторити унікальний формат виступу, але цього разу вже планово:

"Наш концерт без світла став свого роду сенсацією. Пропонуємо повторити цей досвід, але вже планово. 14 жовтня о 19:00 запрошуємо на Концерт без світла. Музика Баха. Буде тільки музика. Музика Баха. Ми вимкнемо світло. Тільки звучання органа. Як у старі добрі часи".

Вхід до Львівського органного залу є безкоштовним для вимушених переселенців. Під час повітряної тривоги концерти призупиняють.

На початку війни Органний зал тимчасово припиняв роботу, концерти вирішили відновити лише у березні. "На початку вторгнення ми були повинні пояснити собі та нашим слухачам, чому важлива класична музика. Ситуація проста, концерт класичної чи духовної музики повертає людину у нормальний стан існування. Ми бачили людей дуже зворушених", - прокоментував це рішення Демко.

  • Тим часом Вакарчук заспівав "Місто Марії" на пішохідному мосту і надихнув українців. Музикант продовжує підтримувати свій народ.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували