Лайм

З початку квітня сплять у підвалі: Ольга Харлан розповіла про батьків у Миколаєві

Вмовляння доньки поїхати за кордон виявилися марними

Українська фехтувальниця на шаблях, олімпійська чемпіонка Ольга Харлан народилася та виросла у Миколаєві. Місто вже 8 місяців поспіль перебуває перед постійними обстрілами рашистів, однак батьки спортсменки все одно не планують нікуди виїжджати.

У програмі "ЖВЛ" Харлан поділилася, що неодноразово розмовляла з рідними людьми про переїзд з нею до Італії, де зараз мешкає і тренується чемпіонка. Проте Геннадій Анатолійович та Ірина Гаріївна впевнені, що краще ночувати у підвалі, але вдома.

"З початку квітня вони сплять у підвалі нашого будинку, потроху вони там вже обжилися. Всі ці місяці я їх вмовляла поїхати зі мною в Італію, сварилася з ними, плакала, істерила, але потім зрозуміла, що вони не хочуть. Їм краще спати у підвалі, але в себе вдома. Ось це сутність нашого народу, тому що ми попри все хочемо жити там, де наш дім, де наша сім'я", - поділилася подробицями знаменитість.

Забрати до себе за кордон фехтувальниці вдалося лише сестру із племінником. Вона приїхала за ними у березні автівкою в Чернівці. Там у спортсменки були всього півгодини, аби побачити та обійняти батьків. Геннадій Анатолійович та Ірина Гаріївна перший місяць повномасштабної війни жили на Прикарпатті, однак більше розлуки з домом вони не витримали.

Фото: instagram.com/olgakharlan

Харлан не приховує, що сильно переживає за батьків, але все ж продовжує тренуватися. Зізнається, що в особливо важкі моменти згадує українських захисників:

"Після ракетних обстрілів рашистами Києва я зайшла до залу, де був тільки мій тренер, і я просто плакала перед тренуванням. Він мені сказав: "Оля, якщо хочеш, йди. Побудь вдома". Я відповіла: "Ні". Ці сволоти не зможуть зупинити мене в тому, що я дуже сильно люблю. Я не дам їм можливості зламати мене настільки, щоб я не змогла тренуватись. В такі моменти я думаю про наших воїнів, які це все бачать і знають, що їм не можна зупинятись".

Читайте також: Вибір був очевидний: Харлан назвала найнеймовірнішого з українців.

Фото: instagram.com/olgakharlan

Ольга Харлан - українська фехтувальниця на шаблях, олімпійська чемпіонка 2008 року та срібна призерка Олімпійських ігор 2016 року в командній першості, бронзова призерка Олімпійських ігор 2012 та 2016 років в індивідуальній першості, шестиразова чемпіонка світу (2013, 2014, 2017, 2019 роки в індивідуальній першості, 2009 та 2013 роки в командній першості), восьмиразова чемпіонка Європи (2009, 2011, 2012, 2013, 2014, 2019 роки в індивідуальній першості, 2009 та 2010 роки в командній першості), заслужений майстер спорту з фехтування. 29 березня 2016 року ім'я Ольги Харлан було вписано у міжнародний Зал слави FIE. Батько Ольги раніше займався вітрильним спортом.

  • На початку вересня Дорофєєва розповіла про родину в окупованому Криму. "Для мене це величезний біль і дуже складна тема", - сказала співачка.
  • Також Олена-Крістіна Лебідь показала зустріч із мамою, яка виїхала з Херсону. Телеведуча нарешті зустрілася з рідною людиною.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків