Лайм

Мають відповідати: Женя Галич заговорив про покарання чоловіків, які втекли з України

Артист прокоментував ситуацію

Фронтмен українського рок-гурту O.Torvald Женя Галич, який на початку повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини, висловився про тих, хто незаконно виїхав з країни. Зокрема, артист сказав свою думку про покарання таких чоловіків, заявивши, що вони мають відповідати за власні дії перед законом.

"Решта, які мутилися, які давали хабарі, які проїжджали у багажниках, які мутили собі ліві довідки про всю цю історію, - ви кінчені. Вони мають відповідати в адміністративному порядку. Вхідний квиток дорожчий має бути, ніж вихідний. Ви можете повернутися до України, але вхідний квиток має бути дорожчим", - зазначив виконавець у інтерв'ю ISLND TV.

Читайте також: У кого тато на фронті? Женя Галич емоційно звернувся до підлітків, які продовжують слухати музику РФ.

Женя Галич Фото: instagram.com/jenia_galich

У той же час музикант не став засуджувати тих, хто покинув Україну законним шляхом, оскільки, за його словами, він розуміє, що це могло статися з різних причин. Тим не менше, Галич закликає українців, які наразі знаходяться за кордоном, не забувати про війну у рідній країні. Для цього слід виходити на мітинги та показувати, що війна досі триває.

"Ті, хто законно поїхав - їхній вибір, не засуджую. Сподіваюся, що ви там знаходите можливість допомагати країні: заробляти, донатити, виходити на мітинги, показувати, що в країні все ще йде війна. Це для тих чоловіків, які законно виїхали за кордон", - висловився на рахунок цього Євген.

Читайте на тему: Макс Барських, Потап та інші зірки, які записувалися в добровольці, але так і не стали до зброї.

До слова, до адміністративних штрафів, про які згадує виконавець, відносяться конфіскації, громадські, виправні і суспільно-корисні роботи, а також адміністративний арешт (до 15 діб). Також можливі більш серйозні покарання, як-от позбавлення волі чи чимала виплата у якості штрафу.

Як пояснював юрист Владислав Юрчак, за перетинання кордону поза прикордонним контролем для чоловіків передбачена адміністративна відповідальність та необхідність сплатити штраф від 3 400 до 8 500 гривень або ж адміністративний арешт до 15 діб з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

У випадку незаконного виїзду чоловіків за кордон під час загальної мобілізації в Україні їм загрожує штраф або обмеження волі строком до 3 років.

Фото: Getty Images

При виїзді в іншу країну за допомогою підробленого документа, чоловік змушений буде нести додаткову відповідальність, це може бути: штраф до 17 тисяч гривень або обмеження волі строком до 3 років; у випадку використання свідомо підробленого документа – штраф до 850 гривень, або арешт до 6 місяців, або обмеження волі строком до 2 років.

Якщо ж кордон перетинають чоловіки творчих професій або волонтери й потім не повертаються до України після обумовленого терміну, їм нічого не загрожує.

"Метод покарання порушника закону залежить від того, як саме військовозобов'язаний перетнув держкордон", - наголошував фахівець.

Читайте на нашому сайті: Мають право тікати від війни: Кондратюк висловився про виїзд з України Ями, Винника і Потапа.

Нагадаємо, Женя Галич - 39-річний український рок-музикант, лідер рок-гурту O.Torvald, радіо- і телеведучий. Одружений із жінкою на ім'я Валерія. Пара виховує двох дітей: доньку, яка народилася у 2013 році, та сина, який народився у квітні 2017 року. Про вступ музиканта до лав Збройних Сил України стало відомо у квітні минулого року.

Фото: instagram.com/jenia_galich

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil