RU  UA

Дізнатися

Мають відповідати: Женя Галич заговорив про покарання чоловіків, які втекли з України

Артист прокоментував ситуацію

Фронтмен українського рок-гурту O.Torvald Женя Галич, який на початку повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини, висловився про тих, хто незаконно виїхав з країни. Зокрема, артист сказав свою думку про покарання таких чоловіків, заявивши, що вони мають відповідати за власні дії перед законом.

"Решта, які мутилися, які давали хабарі, які проїжджали у багажниках, які мутили собі ліві довідки про всю цю історію, - ви кінчені. Вони мають відповідати в адміністративному порядку. Вхідний квиток дорожчий має бути, ніж вихідний. Ви можете повернутися до України, але вхідний квиток має бути дорожчим", - зазначив виконавець у інтерв'ю ISLND TV.

Читайте також: У кого тато на фронті? Женя Галич емоційно звернувся до підлітків, які продовжують слухати музику РФ.

Женя Галич Фото: instagram.com/jenia_galich

У той же час музикант не став засуджувати тих, хто покинув Україну законним шляхом, оскільки, за його словами, він розуміє, що це могло статися з різних причин. Тим не менше, Галич закликає українців, які наразі знаходяться за кордоном, не забувати про війну у рідній країні. Для цього слід виходити на мітинги та показувати, що війна досі триває.

"Ті, хто законно поїхав - їхній вибір, не засуджую. Сподіваюся, що ви там знаходите можливість допомагати країні: заробляти, донатити, виходити на мітинги, показувати, що в країні все ще йде війна. Це для тих чоловіків, які законно виїхали за кордон", - висловився на рахунок цього Євген.

Читайте на тему: Макс Барських, Потап та інші зірки, які записувалися в добровольці, але так і не стали до зброї.

До слова, до адміністративних штрафів, про які згадує виконавець, відносяться конфіскації, громадські, виправні і суспільно-корисні роботи, а також адміністративний арешт (до 15 діб). Також можливі більш серйозні покарання, як-от позбавлення волі чи чимала виплата у якості штрафу.

Як пояснював юрист Владислав Юрчак, за перетинання кордону поза прикордонним контролем для чоловіків передбачена адміністративна відповідальність та необхідність сплатити штраф від 3 400 до 8 500 гривень або ж адміністративний арешт до 15 діб з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

У випадку незаконного виїзду чоловіків за кордон під час загальної мобілізації в Україні їм загрожує штраф або обмеження волі строком до 3 років.

Фото: Getty Images

При виїзді в іншу країну за допомогою підробленого документа, чоловік змушений буде нести додаткову відповідальність, це може бути: штраф до 17 тисяч гривень або обмеження волі строком до 3 років; у випадку використання свідомо підробленого документа – штраф до 850 гривень, або арешт до 6 місяців, або обмеження волі строком до 2 років.

Якщо ж кордон перетинають чоловіки творчих професій або волонтери й потім не повертаються до України після обумовленого терміну, їм нічого не загрожує.

"Метод покарання порушника закону залежить від того, як саме військовозобов'язаний перетнув держкордон", - наголошував фахівець.

Читайте на нашому сайті: Мають право тікати від війни: Кондратюк висловився про виїзд з України Ями, Винника і Потапа.

Нагадаємо, Женя Галич - 39-річний український рок-музикант, лідер рок-гурту O.Torvald, радіо- і телеведучий. Одружений із жінкою на ім'я Валерія. Пара виховує двох дітей: доньку, яка народилася у 2013 році, та сина, який народився у квітні 2017 року. Про вступ музиканта до лав Збройних Сил України стало відомо у квітні минулого року.

Фото: instagram.com/jenia_galich

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз Андрій Іскорнєв - найскандальніший герой "Холостяка", який жив у Росії

Как сложилась судьба пластического хирурга Андрея Искорнева после "Холостяка" - как выглядит и где живет главный герой 3 сезона шоу

Monatik згадав, як його зупинили представники ТЦК і відповів, чи оновив свої дані

Украинский певец Monatik рассказал, что спрашивали представители ТЦК, когда остановили его в центре Киева 10 мая

Віктор Павлік переніс складну операцію на серці: в якому стані 58-річний співак

Жена Виктора Павлика Екатерина Репяхова сообщила, что певец перенес сложную операцию на сердце и показала фото из реанимации