Лайм

Чоловіком китайської співачки, яка виконала "Катюшу" в Маріуполі, виявився впливовий чиновник

Сяопін підтримав дії своєї обраниці

Днями у мережі з'явилося відео, як китайська співачка Ван Фан навідалася до окупованого росіянами Маріуполя та заспівала на руїнах Драмтеатру радянську пісню "Катюша". Згодом з'ясувалося, що чоловіком артистки є китайський блогер, письменник та чиновник Чжоу Сяопін, який відомий критикою Заходу та антиамериканськими поглядами.

Детальніше про обранця китайської виконавиці розповів керівник секції Азійсько-Тихоокеанського регіону Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння (CACDS) Юрій Пойта. Відповідна публікація з'явилася на його сторінці у Facebook.

Читайте також: Виступав проти війни, а тепер співає для окупантів на Донбасі: як перевзувся соліст гурту "Звери".

китайська співачка Ван Фан виступила на руїнах зруйнованого Драмтеатру у МаріуполіФото: скриншот

Зокрема, у публікації чоловік зазначив, що Сяопін є членом Народної політичної консультативної ради Китаю - організації патріотичного Єдиного фронту, яким керує Комуністична партія країни.

Після скандалу, який виник після виконання його дружиною "Катюші" на тлі зруйнованої будівлі, Чжоу зробив заяву у соцмережах. У публікації він заявив, що пишається своєю дружиною та підтримує її дії. При цьому чиновник нагадав тези російської пропаганди та написав, що "театр у Маріуполі розбомбили українські нацисти" і, за його словами, поки його дружина там співала, будівля нібито "була обстріляна ракетами української армії".

Окрім того, Сяопін також заявив, що його обраниця є артисткою, що "не має політичної ідентичності", а також, що "російські військові та мирні жителі й місцеві жителі Донецька неодноразово надавали докази міжнародній спільноті та засуджували звірства найманців НАТО та українських військових, які протягом багатьох років бомбардували житлові квартали Маріуполя".

Читайте на тему: "Достойна" відповідь на приїзд Орландо Блума: Бєдняков висміяв візит Джигурди до Волновахи.

"Вісім років українські нацисти бомбардували мешканців усього Донбасу, цілі — лікарні, школи, театри тощо, загинуло понад 16 тисяч людей, українська армія навіть готується вчинити тут геноцид", - говориться у пості чоловіка у китайській соцмережі Weibo, де він має 1,4 млн підписників.

Пойта своєю чергою пояснив, що наразі цей пост чиновника видалено, але він встиг зробити з нього скриншоти, скопіював текст і переклав його українською.

Нагадаємо, Ван Фан приїхала до тимчасового окупованого Маріуполя "з метою туризму". За інформацією російських ЗМІ, у складі китайської делегації, яка навідалася на українській території, були також представники медіа та сфери культури КНР. Окрім Ван Фан, туди приїхали також китайські блогери Сюй Цзіцзюнь і Жао Цзінь.

Приїзд китайських блогерів та артистів до Маріуполя прокоментував речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко. Він назвав дії загарбників прикладом повної моральної деградації. Також чоловік додав, що Київ чекатиме пояснень від Пекіна через приїзд його громадян на окуповані українські території.

Читайте на нашому сайті: Мене розбирає злість: Андрій Бєдняков прокоментував візит Путіна до Маріуполя.

"Їхній приїзд незаконний. Він грубо порушує законодавство України, що регулює перетин державного кордону іноземцями. Україна поважає територіальну цілісність Китаю та очікує від китайської сторони пояснень мети перебування китайських громадян у Маріуполі, а також шляху їх потрапляння в тимчасово окуповане українське місто", - зазначив Ніколенко.

  • У серпні минулого року путіністка Надія Бабкіна приїхала в Маріуполь та зробила цинічне фото біля драмтеатру.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Червоний манікюр - вічна класика, яка завжди в тренді: актуальні дизайни на весну

Червоний манікюр - це позачасовий та універсальний вибір, який випромінює впевненість, вишуканість та гламур

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни