RU  UA

Дізнатися

Дантес заступився, Трінчер засудила: зірки обговорюють корупційний скандал з нареченим Соні Морозюк

Художниця є нареченою сина Ігоря Гринкевича, затриманого на спробі дати хабаря ДБР

Медійна художниця Соня Морозюк, яка є нареченою сина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, потрапила в гучний корупційний скандал.

За інформацією ДБР, у грудні Ігор Гринкевич намагався дати хабар у розмірі 500 тис. доларів, щоб йому повернули вилучене у рамках кримінального провадження майно підконтрольних фірм. Справа стосується продажу Міністерству оборони одягу та спорядження для військових за завищеними цінами, а суму збитків попередньо оцінили у 1 млрд. гривень.

Читайте також: Не можу погодитися: Христина Горняк заступилася за Соню Морозюк на тлі корупційного скандалу.

Сина Ігоря Гринкевича Романа також запідозрили у протизаконній діяльності. Нещодавно він придбав будинок вартістю 25 млн. грн і ще чотири земельні ділянки у селищі Козин під Києвом. Також він нібито вкладав великі гроші у розвиток кар'єри своєї нареченої, Соні Морозюк. Було озвучено припущення, що через сучасне мистецтво та фонд Гринкевичів HOPE.UA могли відмиватися гроші на ЗСУ.

Роман Гринкевич та Соня Морозюк Фото: Instagram

Соня Морозюк стверджує, що наречений ніяк не пов'язаний з її популярністю і статками, оскільки у стосунках вони лише 5 місяців. Художниця тісно пов'язана із українським зірковим бомондом. За останні 2 роки вона брала участь у спільних проектах з багатьма артистами, блогерами та публічними особами. Серед них - Сергій Притула, Анатолій Анатоліч, Нікіта Добринін, Володимир Дантес, Наталія Могилевська, Павло Зібров, Анна Алхім та багато інших.

Фото: https://www.instagram.com/sonya.moroziuk/

Фото: https://www.instagram.com/sonya.moroziuk/

Наразі, коли українці активно обговорюють справу Гринкевичів, з осудом зіштовхнулася і сама Соня Морозюк. Люди пишуть, що вона не могла не здогадуватися про походження грошей свого нареченого. Ось, що говорять про скандал знаменитості – колишні та нинішні друзі Морозюк.

Читайте також: Підозрюють у розтраті майже мільярд гривень: ДБР вручило нову підозру заступнику Резнікова.

"Я не засуджуватиму творчість Соні, тому що це - вкусовщина. Не приписуватиму її успіх цим у**анам. Те, що зробив її чоловік з його сім'єю - злочин. І вони для мене такі самі, як і окупанти, - висловився Володимир Дантес. - І ще про Гринкевичів. Усі гроші, які у них, подарунки та покупки, які вони робили - у крові захисників та захисниць. Чекаю якнайшвидшого слідства і тривалого сидіння у в'язниці їм".

Фото: https://www.instagram.com/volodymyrdantes/

Анна Трінчер, якій Соня Морозюк подарувала одну зі своїх картин, більш категорично висловилася про роль художниці у корупційному скандалі.

"Я проти безпідставного хейту, сама його неодноразово переживала і знаю, як це боляче. Але випадок із Сонею Морозюк зовсім інший. Тиждень не коментувати ситуацію, щоб видати пост у стилі "моя хата скраю, нічого не знаю, бо в мене інші сімейні цінності" - це абсурд. Коли твій майбутній чоловік разом із сім'єю обкрадає наших хлопців та дівчат, які прикривають своїми життями їхні ж дупи, а потім купують собі майно на криваві гроші - для мене тут немає місця "я не можу це коментувати, бо це батько мого Ромчика". Тобто він досі її Ромчик! Вибір є у кожної людини, мені дуже хотілося б вірити в те, що вона просто жертва обставин".

Трінчер зазначила, що Морозюк навряд могла нічого не знати та не бачити протягом півроку стосунків, а після цього ще й сказати Гринкевичу "так". Підтвердження своїми здогадками співачка знайшла в одному з підкастів Морозюк, де та коментувала "сіру діяльність" свого обранця.

Фото: https://www.instagram.com/annatrincher_official/

"Мені не подобалася його сфера діяльності. З грошима там все ок, але походження цих грошей... Енергетично мені для мене важливо, щоб партнер займався білими класними справами. Він не наркоман, нічого такого, просто там "сіра зона"", - говорила Морозюк, не називаючи при цьому імені чоловіка.

Читайте також: Яйця по 17 і не тільки: Рахункова палата підтвердила завищення цін при закупівлі у Міноборони.

Фото: https://www.instagram.com/sonya.moroziuk/

"Договір на 1,54 млрд гривень з будівельною компанією Гринкевича, яка мала постачати одяг ЗСУ. 60% цих грошей було взято собі в кишеню, бо одяг не вироблявся, а купувався в Туреччині. Потрібен максимальний резонанс, щоб справу не зам'яли", - написав Євген Клопотенко, який часто з'являвся у компанії Морозюк.

Фото: https://www.instagram.com/klopotenko_chef/

"Корупція знищує все, над чим ми працюємо. Від дрібного хабара до 1,5 ярду на ЗСУ. Суспільство не має права бути осторонь. Кожен хабарник повинен розуміти, що шанси "пропетляти" мають бути 1 зі 100, а не як зараз, 90 зі 100. А поки що у них розуміння, що можуть пропетляти, і шанси великі, вони крастимуть і крастиму", - завуальовано висловився Анатолій Анатоліч.

Фото: https://www.instagram.com/anatoliyanatolich/

У 2022-2023 році кар'єра Соні Морозюк різко пішла вгору. Вона прославилася створенням "змістовних" написів на кольоровому фоні. Її роботи з'являлися на бігбордах та муралах по всій країні, а у вересні дівчина презентувала свій дизайн форми для українських гімнастів. При цьому 2023 року у Соні Морозюк з'явився автомобіль Porsche та галерея за 250 тис. доларів.

2 місяці тому Роман Гринкевич іа Соня Морозюк разом поїхали до Венеції, де бізнесмен їй освідчився та подарував обручку Graff вартістю близько 7 тис. доларів.

Фото: https://www.instagram.com/sonya.moroziuk/

Сама 24-річна художниця стверджує, що не цікавилася бізнесом нареченого, і всього добилася сама. За словами Морозюк, якщо причетність Романа Гринкевича до розкрадання коштів на ЗСУ доведуть, вона припинить із ним стосунки.

Фото: https://www.instagram.com/sonya.moroziuk/

Раніше Міноборони висунула свою версію скандалу із закупівлею військової форми.

Цікаві новини для вас:

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Многие знаменитые женщины ждут своих мужчин с войны. Среди них – Маша Ефросинина, Наталка Денисенко, Маричка Падалко, Людмила Барбир

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павел Зибров побывал на вершине величественного монумента Родина-Мать. Он показал красивые виды Киева

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерий Харчишин рассказал, что думает о мобилизации артистов. Музыкант активно помогает украинской армии