Лайм

Відпочинок Тані Пренткович та її чоловіка на Мальдівах: у ЦПД прокоментували скандал

Більшість користувачів мережі засудили вчинок родини

Про скандальний відпочинок блогерки Тані Пренткович та її чоловіка Андрія Гонковського, який виїхав за кордон як волонтер, висловилися у Центрі протидії дезінформації. Лейтенант Сил оборони, заступник керівника ЦПД Андрій Коваленко заявив, що дана історія "має суттєвий негативний інформаційний вплив".

Чоловік підкреслив, що люди беруть приклад з інфлюенсерів з великою аудиторією, тому останні мають усвідомлювати свій рівень відповідальності за вчинки перед шанувальниками. "Лідери думок, блогери з великою аудиторією є прикладом. І зараз від них очікується особлива відповідальність, а не відмежовування від реальності. Не може існувати світ, в якому війна десь далеко, а ми живемо власним життям. Не може допомога армії та країні бути виправданням для чогось свого", - коментує ситуацію Коваленко.

Читайте також: Скандал із серіалом "Білий лотос": МЗС України звернулося до HBO через співпрацю з актором-путіністом.

Фото: t.me/CenterCounteringDisinformation

Заступник керівника ЦПД зауважив, що у цій повномасштабній війні кожен має докладати зусилль, залишатися свідомим громадянином і жити в реальності, в якій живе весь український народ, а не відмежовуватися від неї. Лейтенант підкреслив що "війна - це не лише військові, а й усе суспільство" - тільки за такої умови можлива перемога.

"Щоб виграти війну, цією реальністю мають жити всі, особливо популярні блогери, які повинні бути прикладом для інших. Війна — це не тільки військові, а й усе суспільство. Тільки так переможемо".

Своєю чергою після бурхливої критики у мережі Пренткович та Гонковський поспішили вибачитися та виправдати свій вчинок. Вони заявили, що у житті бувають "необдумані та імпульсивні рішення". Пара запевнила, що розуміє негативні наслідки та визнає, що зробила помилку. Проте такі заяви не надто позитивно сприйняли користувачі мережі. Свою думку з цього приводу вони висловили у численних коментарях під дописом. Детальніше про це - читайте тут.

Читайте на тему: Зупинили на вокзалі: Григорій Решетнік розповів, як пройшов перевірку ТЦК в Одесі.

Таня Пренткович з дітьми на Мальдівах, Андрій ГонковськийФото: www.instagram.com

Нагадаємо, скандал з Пренткович та її чоловіком виник після того, як у мережі опублікували фото пари з відпочинку на Мальдівах. Тоді Гонковський заявив, що поїхав до Польщі для проведення благодійних заходів, однак подався на острови, коли у нього "з'явилося кілька вільних днів". Тетяна додала, що її обранець перетнув кордон України на законних підставах, а також зауважила, що після цієї історії "люди забули все хороше, що їхня родина зробила для країни".

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Червоний манікюр - вічна класика, яка завжди в тренді: актуальні дизайни на весну

Червоний манікюр - це позачасовий та універсальний вибір, який випромінює впевненість, вишуканість та гламур

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни