Лайм

Періодично їздила: Ірина Гатун з "Кварталу 95" пояснила свої фото з окупованого Криму

Зірка розповіла, як перетинала кордон півострова

Акторка Ірина Гатун, з іменем якої пов'язаний скандальний номер "95 Кварталу" про переселенку зі Скадовська, прокоментувала свої фото з окупованого Криму. Нагадаємо, у її соцмережах можна знайти світлини з півострова, зроблені у 2015, 2018 та 2019 роках, тобто вже після анексії.

У інтерв'ю виданню "КП" Гатун розповіла, що приїжджала на окуповані території, аби підтримати близьку подругу, яка через певні свої обставини не може звідти виїхати. Ім'я цієї людини Ірина називати не стала, щоб у неї не було через це проблем.

Читайте також: "Щасливі жінки з грошима": гумористка Вікторія Таран видала скандальний "жарт" про вдів.

Ірина ГатунФото: instagram.com/irina_gatun

"Я їздила туди, щоб підтримати близьку подругу, яка підтримує Україну, але через певні обставини змушена жити на тимчасово окупованій росією території, - коментує тему кадрів з Криму українка. - Подруга тоді тільки-но народила дитину, до того ж дуже болісно сприйняла ситуацію з анексією. І через це у неї погіршилося здоров’я. Подруга зараз вже має двох дітей і не може виїхати з ними, вона постійно каже, що їй там тошно, тому просила приїхати і допомогти".

Також акторка зауважила, що не порушувала закон, оскільки приїжджала на півострів з українським паспортом через офіційний контрольний пункт в'їзду та виїзду "Каланчак" – територію України.

"Коли я їздила в Крим, я не порушувала закону. В’їзд та виїзд на територію тимчасово окупованого півострова я здійснювала з українським паспортом через територію України – через офіційний контрольний пункт в’їзду-виїзду "Каланчак". Виходить, що зараз люди гноблять мене, українку, за те, що я поїхала з української сторони з українським внутрішнім паспортом в наш український Крим", - говорить Гатун.

Читайте на тему: Упирі і стерв'ятники: Єфросиніна засудила поведінку ютуберів Іванова і Петрова, які ображали жінок.

Гатун їздила в Крим після анексіїФото: instagram.com/irina_gatun

Акторка додала, що в окупованому Криму залишаються українці, які через власні життєві обставини не можуть виїхати, і вимушені наразі миритися з тією реальністю, яка є.

"І я періодично їздила до неї, щоб розрадити та підтримати у важкий період. Ім’я подруги вказувати я не буду, бо у неї і так там дуже багато проблем. Навіть просто через те, що вона зі мною спілкувалася в месенджері після 24 лютого 2022 року, в неї виникли серйозні проблеми. В Криму ж нема ніякої свободи слова. І коли там знаходиться близька людина і їй там навіть поговорити нема з ким – це дуже важко, - зауважила зірка. - В Криму і досі знаходяться українські люди, які за Україну, які люблять Україну, але через деякі причини не можуть виїхати звідти. Ми ж не можемо кинути наших людей".

Гатун в образі переселенки зі СкадовськаФото: youtube.com

Окрім того, Гатун зізналася, що спершу їй було важко впоратися з хвилею критики, яка обрушилася на неї після скандального номера про переселенку зі Скадовська. Проте підтримка колег та близьких допомогла їй впоратися із ситуацією та піти далі.

"Перші два дні - дуже важко. Тиск піднявся. Але напилася таблеток, м’ятного чаю і пішла далі… Я свій стан в перші дні можу порівняти з тим, який був на початку повномасштабної війни, - зізнається вона. - Але підтримка глядачів, друзів, колег, акторів «Чорного Квадрату», людей, які мене знають особисто, і навіть незнайомих людей, дала мені можливість підняти голову".

Читайте на нашому сайті: MELOVIN висловився проти того, щоб пісня Alyona Alyona і Jerry Heil представляла Україну на "Євробаченні".

Нагадаємо, після виходу в ефір "жарту" про переселенку зі Скадовська, яка намагається говорити українською, проте припускається помилок, у Києві скасували виставу Гатун. Напередодні Ірина записала вибачення та звернення до хейтерів. Тоді акторка заявила, що хейт з'явмвся не через обурення українців, а галас, за її словами, навмисно підняли росіяни.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків