RU  UA

Дізнатися

Як склалася доля Дани Інтернешнл - трансгендерної співачки, яка виграла "Євробачення" з хітом "Diva"

Зараз артистці 55 років, вона живе та працює в Ізраїлі

Дана Інтернешнл (Dana International) – одна з найвідоміших переможниць "Євробачення". Справа не лише в тому, що її "Diva" стала міжнародним хітом і увійшла в топ-20 найкращих пісень конкурсу за всю його історію, а й в унікальній історії ізраїльської співачки. У 1998 році Дана (справжнє ім'я - Шарон Коен) стала першою відкритою трансгендерною артисткою, яка виграла "Євробачення".

Сьогодні Дані Інтернешнл 55 років, і ми розповідаємо, як склалася її доля та кар'єра після тріумфальної перемоги.

Читайте також: Що зараз із Марією Шерифович - переможницею "Євробачення", яка обійшла Вєрку Сердючку.

Дана Інтернешнл на "Євробаченні-1998" Фото: Getty Images

Дана Інтернешнл стала сенсацією ще на етапі вибору конкурсної пісні для "Євробачення-1998". Вона викликала стільки суперечок серед консервативних груп в Ізраїлі, що після прибуття до Великої Британії їй постійно був потрібний поліцейський супровід та охорона.

Не обійшлося без випробувань і після перемоги. Ортодоксальна єврейська громада не могла прийняти тріумф транс-жінки, але Дана сміливо звернулася до недоброзичливців: "Моя перемога доводить, що Бог на моєму боці. Я хочу адресувати своїм критикам послання прощення: постарайтеся прийняти мене. Я така, яка є".

Пізніше вона зізналася, що негативна реакція її анітрохи не зачепила. "Мені байдуже, що про мене говорять, - сказала артистка. - Я вірю в Бога, у свободу, і що кожен має право жити так, як він хоче".

Дана Інтернешнл народилася хлопчиком, але з раннього віку відчувала себе дівчинкою і усвідомлювала свою орієнтацію. На операцію зі зміни статі співачка зважилася у 1993 році, коли їй було 24 роки. Цей крок став справжнім випробуванням для її стосунків із родиною.

"Ми з мамою завжди були близькі. Це особливий вид любові, я ніколи не жила далі, ніж за 100 метрів від неї. Але коли я почала свій гендерний перехід, настав поворотний момент. Моїй матері було важко це прийняти. Відразу після цього вийшла моя перша пісня, а потім Дана стала всесвітньо відомою. Моєї матері було з цим непросто. Деякі члени сім'ї сказали, що я ганьба родини, і перервали з нею всі контакти. Поряд із успіхом я пережила і дуже болючі речі. Нам знадобилося менше року, щоб знову стати близькими та люблячими матір'ю та дочкою", - розповіла артистка в інтерв'ю Ynetnews.

Читайте також: Що стало з Кончітою Вурст - переможцем "Євробачення" в образі бородатої жінки, який лікувався від ВІЛ.

Фото: Getty Images

Більш ніж за 30 років кар'єри мама Дани Інтернешнл ніколи не приходила подивитися на її виступи. Навіть після перемоги на "Євробаченні" вони про це не говорили.

"Можливо, у перші роки мені було боляче, але я подолала це. Я волію бачити хороше у наших відносинах. Можливо, це нормально, що моя кар'єра відокремлена від сімейних стосунків", - каже зірка.

У нульових Дана мала великий успіх в Ізраїлі, випустила три студійні альбоми і кілька національних хітів. Її відносини з "Євробаченням" тривали, і вона виступала в Копенгагені на 50-річному ювілеї конкурсу. Але міжнародна кар'єра артистки так і не отримала розвитку. Причина в тому, що Дана Інтернешнл не захотіла залишати рідний Ізраїль заради більшої популярності.

"Після Євробачення" звукозаписна компанія запропонувала мені переїхати до Лондона. Ви не зможете побудувати міжнародну кар'єру, живучи в Ізраїлі. Я намагалася. Я страждала. Мені це зовсім не сподобалося. Я народилася і виросла в Тель-Авіві. Тільки тут я почуваюся як вдома. Я дуже пишаюся цим. Іноді я думаю, що моя нездатність довго жити в інших країнах може бути слабкістю. Іммігранти - сміливі люди, які вирішили зробити своє життя таким, яким вони хочуть. Я не можу цього зробити. Через це я багато чого втратила, - чесно зізналася виконавиця. - Генеральний директор Sony Music якось сказав мені: "Я тебе не розумію. Тобі підносять на срібній тарілці все, про що мріє будь-який артист, і ти просто викидаєш це". Я не викидала. Я просто не могла заплатити ціну у вигляді від'їзду з країни. Тоді цього не сталося, і зараз я точно не думаю про це".

Співачка не змогла залишити Ізраїль заради міжнародної слави Фото: https://www.instagram.com/danainternational/

Дана знову брала участь у "Євробаченні" у 2011 році, але не змогла пройти у фінал зі своєю піснею "Ding Dong". Вона шкодує про невдалу спробу, але сьогодні регулярно виступає в Ізраїлі, є суддею на ізраїльських телешоу талантів і завжди отримує запрошення, пов'язані з "Євробаченням".

Читайте також: Як склалася доля Сальвадора Собрала – переможця "Євробачення", якому пересадили донорське серце.

Щодо особистого життя Дани Інтернешнл, то його вона тримає в секреті. Відомо, що співачка пережила трагедію, після якої так і не змогла знову покохати.

"Все, що стосується стосунків, - це одна велика брехня. Коли мені було 20 років, на піку мого успіху в Ізраїлі, у мене було одне велике, справжнє кохання. Він був для мене найважливішим. Він змусив мене відчути себе коханою. Я була готова відмовитися від своєї кар'єри заради нього. Але цьому прийшов кінець, - зізналася артистка. - Через роки він загинув в аварії на мотоциклі. Після цього щось закрилося всередині. Я прожила це. Я це відчула. Я знаю, що це дає, і обираю жити без партнера, без стосунків. Любов і пристрасть минущі. Залишається дружба. Скільки пар дійсно дружать на все життя? І скільки брехні, таємниць та самотності у стосунках цих пар?"

55-річна Дана Інтернешнл зі старшою сестрою Лімор Фото: https://www.instagram.com/danainternational/

Артистка не приховує, що сьогодні живе зі своїми собаками, а для стосунків їй достатньо "хлопців на одну ніч".

У листопаді 2021 року Дана в Instagram написала про сексуальне насильство з боку "відомої та впливової людини". Вона не стала називати його прізвище, тому в суспільстві виникло багато чуток і пліток.

"Я вважаю, що спроби з'ясувати, хто це був, нав'язливі. Люди, які хочуть, щоб я назвала ім'я, насправді не хочуть допомогти іншим жертвам. Ні. Ця людина не намагалася вступити зі мною в контакт після мого зізнання. Він не вибачився. Я навіть не знаю, чи розуміє він, що це про нього. Я впевнена, що він більше так не поводиться. Він дійсно думав, що він - Дар Божий, і що те, що я відсторонилася, коли він пртиснув свої губи до моїх, було через мою сором'язливісь, а не через справжню огиду, яку я не наважувалася показати. З того часу в мені багато що змінилося. Я виросла і більше розумію світ. Світ змінився. Думаю, він теж розуміє, що так поводитися не можна", - висловилася зірка.

Артистка ненавидить фарбуватися та вбиратися, але визнає, що це головна частина її сценічного образу Фото: https://www.instagram.com/danainternational/

Дана Інтернешнл у звичайному житті відрізняється від свого яскравого та сміливого образу. Вона віддає перевагу темним окулярам і джинсам, а сценічні костюми втомили зірку.

Читайте також: Де зараз Олександр Рибак - переможець "Євробачення", який зізнався у багаторічній залежності.

"Моя мрія – вийти на сцену в джинсах та футболці. Я ненавиджу фарбуватися і носити дизайнерський одяг. Я не люблю моду, але буду першою, хто визнає, що саме за це мене любить публіка. Я маю грати в цю гру", - каже вона.

Дана Інтернешнл та Нетта, яка перемогла на "Євробаченні0-2018" Фото: https://www.instagram.com/danainternational/

Також Дана Інтернешнл не любить свій статус ікони ЛГБТ, адже після перемоги в "Євробаченні" багато хто підходив до неї і говорив, що вона стала для них прикладом.

"Я сказала тоді і говорю з того часу: "Не беріть з мене приклад". Не дивіться на мене і не приймайте мою особисту історію у своє життя. Я - це я, і ви навіть не уявляєте, скільки болю і страждань я перенесла в своєму житті. Я не хочу бути символом, іконою чи взірцем для наслідування", - відрізала вона.

"Є Дана Інтернешнл, персонаж, якого я створила за роки, і це, очевидно, я. Але ця Дана - лише частина того, ким я є. Я ніколи не дозволяла собі повірити, що я та сама Дана - зірка, міжнародна діва. Ви збожеволієте, якщо повірите, що ваша публічна особистість — це те, чим ви є насправді. Тому так, я завжди тримала своє особисте життя в секреті: Дана без макіяжу, моя сім'я та мої справжні друзі. У мене немає друзів із індустрії, бо це брехня", - вважає артистка.

Дана відмовилася від серйозних стосунків після трагічної історії кохання Фото: https://www.instagram.com/danainternational/

Цікаві новини для вас:

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Виктор Розовый вышел на связь в соцсетях и рассказал о своем состоянии после тяжелого ранения головы - комик показал фото из больницы

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Когда финал "Евровидения-2024" и под каким номером выступят alyona alyona и Jerry Heil - где смотреть выступление Украины в финале

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитрия Монатика в Киеве остановили представители ТЦК и проверили документы - певец прокомментировал ситуацию - видео