Лайм

Аджика з помідорів на зиму: простий рецепт сезонної закуски

Зробимо нашу аджику запашною, злегка пікантною, а головне - без гіркоти

Серпень - саме час зайнятися заготовками на зиму. Серед найбільш популярних сьогодні - малосольні огірки й томати, різні овочеві салати, а також гостра аджика з помідорів. Особливість аджики полягає в тому, що її не обов'язково тримати до холодів, додавати як закуску можна буквально відразу після приготування.

Часом правильно приготована аджика може замінити вам хороший соус до м'яса, стати відмінною добавкою до страв з картоплі або рису. Смакотою з нею буде навіть звичайний шматочок свіжого українського хліба. Як ви вже здогадалися, сьогодні ми розповідаємо простий і перевірений рецепт приготування аджики з помідорів. Запашної, злегка пікантної, а головне - без гіркоти.

Процес приготування аджики з томатами куди більш простий, ніж це може здаватися. А знадобляться нам для рецепта такі інгредієнти:

  • Свіжі помідори (3 кг)
  • Червоний або жовтий болгарський перець (1 кг)
  • Морква (500 г)
  • Цибуля (500 г)
  • Гіркий перець (4-5 шт)
  • Часник (1-2 головки)
  • Цукор (2 ст. Ложки)
  • Рослинна олія (1 склянка)
  • Винний оцет (⅔ склянки)
  • Сіль (2 ст. Ложки)

Ну а для того, щоб все це перетворити на смачну помідорову аджику нам знадобляться лише 6 послідовних кроків. Давайте почнемо.

Крок 1: Миємо та чистимо овочі. Видаляємо корінці, очищаємо болгарський перець від насіння, видаляємо хвостики гіркого перцю (але насіння залишаємо, вони дадуть аджиці більше гостроти і аромату).

Крок 2: Помідори, цибулю, перці та морква пропускаємо через м'ясорубку або просто подрібнюємо блендером до отримання однорідної маси.

Крок 3: Розміщуємо овочі у щільній металевій каструлі, додаємо рослинне масло, ретельно перемішуємо і все це ставимо на вогонь. З моменту закипання варимо 1,5 години на невеликому вогні. У процесі варіння періодично аджику варто помішувати дерев'яною лопаткою, щоб маса не пригоріла.

Крок 4: Паралельно пропускаємо часник через м'ясорубку або також подрібнюємо його блендером.

Крок 5: Додаємо до аджики оцет, сіль, часник та цукор. Знову все добре перемішуємо і варимо ще близько 10 хвилин. Тут виникає питання - чому ми не додали часник відразу? Вся справа в тому, що в такому разі його аромат до кінця приготування вивітриться і ми втратимо дуже важливу складову нашої закуски.

Крок 6: Знімаємо нашу аджику з вогню і розкладаємо у підготовлені банки. Закриваємо капроновими кришками. У тому випадку, якщо ви готуєте закуску на зиму, банки варто закочувати.

Ну от і все. На цьому етапі наша аджика з помідорів готова. Зберігати її варто в темному прохолодному місці, де не буде сонячного світла. Ну або ж просто в холодильнику. Ну а в якості бонусу дивіться ще пару корисних відео з приготування аджики в домашніх умовах.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як врятувати білі шкарпетки, які стали сірими: допоможуть прості й доступні засоби

Як у домашніх умовах за допомогою перекису водню, солі, нашатирного спирту відіпрати брудні білі шкарпетки, щоб повернути їм колишній вигляд

Як приготувати ідеальні сирники, які подають в ресторані: рецепт Лілії Цвіт

Як у домашніх умовах зробити апетитні сирники з манною крупою та крохмалем на сніданок, щоб побалувати свою родину та дітей

В них важко не закохатися: з якими знаками Зодіаку буде найкраще перше побачення

Які знаки Зодіаку зроблять перше побачення незабутнім - Стрільці, Овни, Близнюки