Лайм

День пам'яті великомученика і цілителя Пантелеймона і іменини Миколи: яке свято 9 серпня

Які свята відзначають 9 серпня

9 серпня 2019 року відзначаються відразу кілька цікавих свят. На цю дату випадають іменини Миколи та декількох інших. Щоб наші читачі були в курсі всіх важливих подій цього дня, "Апостроф.Лайм" зібрав всі найбільш значущі свята і інформацію про них у цьому матеріалі.

День пам'яті великомученика і цілителя Пантелеймона

9 серпня православні віруючі по всьому світу відзначають День пам'яті великомученика і цілителя Пантелеймона. Він відомий як дуже грізний святий, також він вважається покровителем воїнів і лікарів.

Сувора сторона цього святого розкриває його перше ім'я Пантолеон, це дослівно означає "лев у всьому". Друге ж ім'я, дане чоловікові при хрещенні, означає "всемилостивий". Походить воно з вшанування мученика як відомого цілителя.

Пантелеімон безкорисливо лікував всіх, хто до нього звертався. Все своє життя він присвятив допомозі стражденним, хворим, убогим і жебракам. За те, що чоловік лікував християнських в'язнів, імператор Максиміан наказав катувати святого.

Після смерті Пантелеймона його мощі розійшлися по всьому християнському світу. До цього дня віруючі вважають, що молитви до них приносять зцілення.

Народилися в цей день

Роберт Шоу, англійський кіноактор, сценарист і письменник, Леонід Кучма, екс-президент України, Сем Елліотт, американський актор, Мелані Гріффіт, американська кіноактриса, дружина Антоніо Бандераса, Уїтні Х'юстон, американська співачка, актриса, продюсер, фотомодель, Олександр Пономарьов, естрадний співак, народний артист України, Рафаель Пуаре, французький біатлоніст, 8-кратний чемпіон світу, 4-разовий володар Кубка світу, Одрі Тоту, французька кіноактриса, Анна Кендрік, американська актриса, співачка.

Іменини

Анфіса, Герман, Микола, Пантелей, Іван, Платон.

Читайте також гороскоп на серпень 2019 року для всіх знаків зодіаку.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймLifestyle
Теги: свято

Читайте також

Астрологи назвали знаки Зодіаку, у яких найчастіше народжуються близнюки

Астрологи розповіли, що у Близнюків, Раків та Риб найчастіше народжуються близнюки

Ідеально до картопляного пюре: блогерка показала, як приготувати смачні мітболи у соусі

Як у домашніх умовах приготувати мітболи з фаршу у вершково-соєвому соусі, щоб урізноманітнити своє меню та здивувати близьких

Джинси кольору кокосового молока – актуальний тренд 2024 року: ідеї для стилізації

Стилістrf Юлія Попель розповіла про тренд 2024 року – джинси кольору кокосового молока, які можна поєднувати з будь-яким верхом та взуттям