Приховувати нічого, торт "Сльоза слона" доволі непростий у приготуванні. Проте це саме той десерт, яким ви точно зможете відрізнитися і здивувати гостей, які чекають чогось стандартного накшталт Медовика.
Рецепт торта "Сльоза слона" потребуватиме від вас близько години часу. Сам десерт є прекрасним поєднанням ніжного бісквіту з легкою кислинкою, яку забезпечують крем та банани. Це безпрограшний варіант, який не просто доповнить ваш стіл, але й подарує масу вражень. Тепер же ближче до процесу приготування.
Для цього торта нам знадобиться багато інгредієнтів. Готуватися "Сльоза слона" буде в кілька етапів: коржі, крем та помадка. Отже, зберемо такі продукти:
Інгредієнти для коржа
- Яйця курячі (3 шт)
- Цукор (150 г)
- Мед (2 ст. Ложки)
- Борошно (120 г)
- Розпушувач (1 ч. ложка)
- Какао-порошок (2 ст. ложки)
Інгредієнти для крему
- Сметана (30%)
- Цукрова пудра (120 г)
- Банани (2-3 шт)
Інгредієнти для помадки
- Цукор (6 ст. ложок)
- Какао (3 ст. ложки)
- Крохмаль (1 ст. ложка)
- Вершки жирні (3 ст. ложки)
- Вода (2 ст. ложки)
- Масло вершкове (25-30 г)
Далі рекомендуємо вивчити рецепт торта і лише після цього приступати до етапів його приготування. Всього ж їх буде 10, але нехай ця цифра вас не лякає, все не так важко. Та й повірте, "Сльоза слона" компенсує смаком всі витрачені сили та час.
Крок 1: У будь-якій зручній посудині збиваємо яйця та цукор до отримання однорідної світлої маси. Продовжуємо помішувати міксером і поступово додаємо мед.
Крок 2: В окремій тарілці змішуємо борошно та розпушувач, туди ж додаємо і какао. Отриману суміш неспішно додаємо до збитих яєць.
Крок 3: Прямокутну форму застилаємо пергаментом і виливаємо отримане тісто. Розігріваємо плиту до 190 градусів і при цій же температурі випікаємо близько 15 хвилин.
Крок 4: Діставши форму з плити, беремо чистий аркуш паперу, посипаємо його цукром і перевертаємо на неї бісквіт. Накриваємо все це рушником і залишаємо на 10-15 хвилин. Пізніше знімаємо рушник, прибираємо пергамент.
Крок 5: Ще м'якому бісквіту надаємо потрібної форми. Для цього просто поміщаємо в центр качалку і повільно згинаємо корж навпіл. Ми залишаємо так корж і даємо йому повністю охолонути. А поки він остигає, збиваємо сметану з цукровою пудрою.
Крок 6: Щоб отримати помадку, просто змішайте цукор, какао та крохмаль. У цю масу додаємо вершки, воду і перемішуємо до отримання повної однорідності.
Крок 7: Розміщуємо масу на водяній бані і так готуємо помадку поки кристали цукру не розчиняться повністю.
Крок 8: До готової помадки додаємо вершкове масло і приступаємо до складання торта. Для цього просто розгортаємо бісквіт і рівномірно по його поверхні укладаємо крем. На нього - очищені від шкірки банани. Цілими, просто по ширині коржа.
Крок 9: Складаємо торт і несильно притискаємо корж, щоб усередині не утворилася порожнеча.
Крок 10: Остиглою помадкою поливаємо торт і поміщаємо його на пару годин в холодильник. На цьому все. Після закінчення цього часу "Сльозу слона" можна нарізати на порції і подавати до чаю.
- Читайте також на The Lime, як приготувати ніжний сирно-полуничний торт без випічки. З цим рецептом впорається навіть кулінар-початківець.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.