Лайм

Торт "Сльоза слона": рецепт смачного десерту з шоколадом та помадкою

Прекрасне поєднання ніжного бісквіту з легкою кислинкою крему з бананами

Приховувати нічого, торт "Сльоза слона" доволі непростий у приготуванні. Проте це саме той десерт, яким ви точно зможете відрізнитися і здивувати гостей, які чекають чогось стандартного накшталт Медовика.

Рецепт торта "Сльоза слона" потребуватиме від вас близько години часу. Сам десерт є прекрасним поєднанням ніжного бісквіту з легкою кислинкою, яку забезпечують крем та банани. Це безпрограшний варіант, який не просто доповнить ваш стіл, але й подарує масу вражень. Тепер же ближче до процесу приготування.

Для цього торта нам знадобиться багато інгредієнтів. Готуватися "Сльоза слона" буде в кілька етапів: коржі, крем та помадка. Отже, зберемо такі продукти:

Інгредієнти для коржа

  • Яйця курячі (3 шт)
  • Цукор (150 г)
  • Мед (2 ст. Ложки)
  • Борошно (120 г)
  • Розпушувач (1 ч. ложка)
  • Какао-порошок (2 ст. ложки)

Інгредієнти для крему

  • Сметана (30%)
  • Цукрова пудра (120 г)
  • Банани (2-3 шт)

Інгредієнти для помадки

  • Цукор (6 ст. ложок)
  • Какао (3 ст. ложки)
  • Крохмаль (1 ст. ложка)
  • Вершки жирні (3 ст. ложки)
  • Вода (2 ст. ложки)
  • Масло вершкове (25-30 г)

Далі рекомендуємо вивчити рецепт торта і лише після цього приступати до етапів його приготування. Всього ж їх буде 10, але нехай ця цифра вас не лякає, все не так важко. Та й повірте, "Сльоза слона" компенсує смаком всі витрачені сили та час.

Крок 1: У будь-якій зручній посудині збиваємо яйця та цукор до отримання однорідної світлої маси. Продовжуємо помішувати міксером і поступово додаємо мед.

Крок 2: В окремій тарілці змішуємо борошно та розпушувач, туди ж додаємо і какао. Отриману суміш неспішно додаємо до збитих яєць.

Крок 3: Прямокутну форму застилаємо пергаментом і виливаємо отримане тісто. Розігріваємо плиту до 190 градусів і при цій же температурі випікаємо близько 15 хвилин.

Крок 4: Діставши форму з плити, беремо чистий аркуш паперу, посипаємо його цукром і перевертаємо на неї бісквіт. Накриваємо все це рушником і залишаємо на 10-15 хвилин. Пізніше знімаємо рушник, прибираємо пергамент.

Крок 5: Ще м'якому бісквіту надаємо потрібної форми. Для цього просто поміщаємо в центр качалку і повільно згинаємо корж навпіл. Ми залишаємо так корж і даємо йому повністю охолонути. А поки він остигає, збиваємо сметану з цукровою пудрою.

Крок 6: Щоб отримати помадку, просто змішайте цукор, какао та крохмаль. У цю масу додаємо вершки, воду і перемішуємо до отримання повної однорідності.

Крок 7: Розміщуємо масу на водяній бані і так готуємо помадку поки кристали цукру не розчиняться повністю.

Крок 8: До готової помадки додаємо вершкове масло і приступаємо до складання торта. Для цього просто розгортаємо бісквіт і рівномірно по його поверхні укладаємо крем. На нього - очищені від шкірки банани. Цілими, просто по ширині коржа.

Крок 9: Складаємо торт і несильно притискаємо корж, щоб усередині не утворилася порожнеча.

Крок 10: Остиглою помадкою поливаємо торт і поміщаємо його на пару годин в холодильник. На цьому все. Після закінчення цього часу "Сльозу слона" можна нарізати на порції і подавати до чаю.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

У них чудове почуття стилю: які знаки Зодіаку вміють красиво одягатися

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які красиво одягаються і завжди мають стильний вигляд - Терези, Леви, Близнюки, Тельці

Як приготувати "ліниву" паску на Великдень-2024: швидкий рецепт, який вийде у всіх

Як у домашніх умовах приготувати швидку паску з бездріжджового тіста, щоб урізноманітнити святкове меню своєї родини на Великдень 

Натуральне добриво з дріжджів: як їх розводити і використовувати на городі

Розчином дріжджів у квітні і травні можна підгодувати цибулю, часник, редис та інші рослини - як його приготувати, в чому користь