Кальцоне - це італійський пиріг з різноманітною начинкою. По суті, це піца, яка закрита тістом зверху. Приготувати таку страву не складе особливих труднощів, якщо дотримуватися правильної технології.
Історія піци кальцоне дуже цікава. Почалася вона в Мілані, світовій столиці моди. Коли проста піца стала втрачати свою популярність, італійці придумали новий варіант її подачі. Пекарі вирішили заховати начинку всередині, щоб поїдання стало більш цікавим. А процес приготування - простішим.
Для приготування кальцоне нам будуть потрібні прості інгредієнти: тепла вода (300 мл), борошно пшеничне (500 г), дріжджі (25 г), масло оливкове (4-5 ст. л.), сіль (за смаком), цукор (1 ч. л.), помідори свіжі (2 шт.), томати у власному соку без шкірки (200 г), моцарелла (500 г), часник (2 зубчики), базилік свіжий (маленький пучок).
Крок 1: Дріжджі потрібно розвести в теплій воді, додати до них сіль і цукор, все ретельно перемішати до повного розчинення. Залишити на 10 хвилин.
Крок 2: Додати в рідину муку і оливкове масло. Замісити тісто і залишити його на 1 годину.
Крок 3: Приготувати начинку. Для цього очистити помідори і нарізати їх кубиками. Дрібно нарізати часник і обсмажити його на сковороді в оливковій олії пару хвилин.
Крок 4: Додати до часнику помідори і томати у власному соку. Тушити овочі 5-7 хвилин. Додати базилік і остудити.
Крок 5: Тісто розділити на 8-10 частин. Розкатати кожен шматочок в млинчик товщиною близько 1 см.
Крок 6: Покласти начинку на млинчик, зверху покласти шматочки моцарели. Заліпити зверху другим шматком тіста.
Крок 7: Сформувати пиріжки у формі великих вареників і обсмажити їх в розігрітій олії до золотистого кольору.
Крок 8: Обсушити кальцоне на паперовому рушнику і одразу подавати на стіл.
- Читайте також на The Lime не менше простий рецепт апетитного торта з кабачків з помідорами під сиром.
- Дізнайтеся також, як приготувати легкий суп з фрикадельками та зеленню. Публікуємо простий покроковий рецепт на перше.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити