Лайм

Піца кальцоне з помідорами за годину: простий рецепт для приготування вдома

Як приготувати справжню італійську смакоту своїми руками

Кальцоне - це італійський пиріг з різноманітною начинкою. По суті, це піца, яка закрита тістом зверху. Приготувати таку страву не складе особливих труднощів, якщо дотримуватися правильної технології.

Історія піци кальцоне дуже цікава. Почалася вона в Мілані, світовій столиці моди. Коли проста піца стала втрачати свою популярність, італійці придумали новий варіант її подачі. Пекарі вирішили заховати начинку всередині, щоб поїдання стало більш цікавим. А процес приготування - простішим.

Для приготування кальцоне нам будуть потрібні прості інгредієнти: тепла вода (300 мл), борошно пшеничне (500 г), дріжджі (25 г), масло оливкове (4-5 ст. л.), сіль (за смаком), цукор (1 ч. л.), помідори свіжі (2 шт.), томати у власному соку без шкірки (200 г), моцарелла (500 г), часник (2 зубчики), базилік свіжий (маленький пучок).

Крок 1: Дріжджі потрібно розвести в теплій воді, додати до них сіль і цукор, все ретельно перемішати до повного розчинення. Залишити на 10 хвилин.

Крок 2: Додати в рідину муку і оливкове масло. Замісити тісто і залишити його на 1 годину.

Крок 3: Приготувати начинку. Для цього очистити помідори і нарізати їх кубиками. Дрібно нарізати часник і обсмажити його на сковороді в оливковій олії пару хвилин.

Крок 4: Додати до часнику помідори і томати у власному соку. Тушити овочі 5-7 хвилин. Додати базилік і остудити.

Крок 5: Тісто розділити на 8-10 частин. Розкатати кожен шматочок в млинчик товщиною близько 1 см.

Крок 6: Покласти начинку на млинчик, зверху покласти шматочки моцарели. Заліпити зверху другим шматком тіста.

Крок 7: Сформувати пиріжки у формі великих вареників і обсмажити їх в розігрітій олії до золотистого кольору.

Крок 8: Обсушити кальцоне на паперовому рушнику і одразу подавати на стіл.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні