Лайм

Повітряний пиріг з капустою на сметані: простий покроковий рецепт

Легкий рецепт смачної страви

Цей рецепт стане в нагоді тим, хто хоче приготувати вдома що-небудь смачненьке, не приділяючи цьому процесу занадто багато часу. Солоний пиріг стане відмінною прикрасою будь-якого столу.

Таке блюдо може бути як повноцінним обідом, так і хорошою закускою. Також смачний пиріг можна віднести в гості або навіть поставити на святковий стіл. А головна принадність цього рецепту в тому, що він максимально простий і з ним впораються як майстри кулінарії, так і новачки.

Отже, для приготування пирога з капустою нам знадобляться наступні інгредієнти: сметана (400 г), вершкове масло (200 г), яйця курячі (2 шт.), борошно (260 г), цукор (1 ст. л.), сіль (половина чайної ложки), розпушувач (10 г). Для начинки: капуста (300 г), морква (30 г), зелений лук (половина пучка), петрушка і кріп (кілька гілочок), яйця (2 шт.), сіль (щіпка), перець за смаком.

Крок 1: У великій мисці змішати яйця, сіль і цукор.

Крок 2: Масло розтопити і додати до яєчної суміші.

Крок 3: Додати в тісто сметану.

Крок 4: Всипати розпушувач і борошно, все ретельно перемішати. Тісто має бути трохи густим.

Крок 5: Почати розігрівати духовку і приступити до начинки. Капусту нашаткувати, моркву натерти на тертці, зелень дрібно нарізати. Все змішати в окремому посуді.

Крок 6: В чашці збити 2 яйця, додати до них сіль і перець, залити цією сумішшю овочі. Гарненько перемішати.

Крок 7: Форму для пирога змастити маслом або застелити пергаментом. Вилити в неї половину тіста.

Крок 8: Зверху викласти начинку і залити її рештою теста.

Крок 9: Пекти в розігрітій духовці близько 45 хвилин. Перевірити тісто паличкою. Коли вона буде залишатися сухою, пиріг готовий.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні