Лайм

Курка в кисло-солодкому соусі: безпрограшний рецепт для смачної вечері

Оригінальна страва своїми руками

Гостра і пряна курка дуже знаменита в Азії. Ця страва давно прижилася і в наших широтах, так як є оригінальною, смачною, ситною і досить простою в приготуванні. Таку курку можна приготувати як на кожен день, так і подати на святковий стіл.

Для приготування курки в кисло-солодкому соусі нам знадобляться такі інгредієнти: куряче філе (500 г), соєвий соус (10 ст. л.), яблучний оцет (10 мл), цукор (5 ч. л.), вода (0.5 склянки ), томатна паста (2 ст. л.), солодкий перець (1 шт.), консервований ананас (1 шматок), помідори (2 шт.).

Крок 1: Філе нарізати тонкими смужками, покласти в миску, залити половиною соєвого соусу і додати трохи чорного перцю.

Крок 2: У глибокій сковороді змішати оцет, другу половину соєвого соусу (приблизно 4 столових ложки) і томатну пасту. Трохи прогріти рідину і додати в неї цукор.

Крок 3: Долити в сковороду воду і додати нарізані помідори, перець і ананас. Краще спробувати соус, щоб він не був занадто кислим. Якщо таке трапилося, можна додати трохи цукру. Тушкувати рідину на повільному вогні 10 хвилин.

Крок 4: Обсмажити курку, додати її в соус і тушкувати все разом ще близько 10 хвилин. Подавати блюдо варто з рисом.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Натуральне добриво з дріжджів: як їх розводити і використовувати на городі

Розчином дріжджів у квітні і травні можна підгодувати цибулю, часник, редис та інші рослини - як його приготувати, в чому користь

Маша Єфросиніна показала наймоднішу куртку цієї весни: стильний хіт 2024 року

Відома ведуча Маша Єфросиніна продемонструвала стильний образ на весну із замшевою курткою бомбером, яку вважають модним трендом  

Як врятувати білі шкарпетки, які стали сірими: допоможуть прості й доступні засоби

Як у домашніх умовах за допомогою перекису водню, солі, нашатирного спирту відіпрати брудні білі шкарпетки, щоб повернути їм колишній вигляд