Гостра і пряна курка дуже знаменита в Азії. Ця страва давно прижилася і в наших широтах, так як є оригінальною, смачною, ситною і досить простою в приготуванні. Таку курку можна приготувати як на кожен день, так і подати на святковий стіл.
Для приготування курки в кисло-солодкому соусі нам знадобляться такі інгредієнти: куряче філе (500 г), соєвий соус (10 ст. л.), яблучний оцет (10 мл), цукор (5 ч. л.), вода (0.5 склянки ), томатна паста (2 ст. л.), солодкий перець (1 шт.), консервований ананас (1 шматок), помідори (2 шт.).
Крок 1: Філе нарізати тонкими смужками, покласти в миску, залити половиною соєвого соусу і додати трохи чорного перцю.
Крок 2: У глибокій сковороді змішати оцет, другу половину соєвого соусу (приблизно 4 столових ложки) і томатну пасту. Трохи прогріти рідину і додати в неї цукор.
Крок 3: Долити в сковороду воду і додати нарізані помідори, перець і ананас. Краще спробувати соус, щоб він не був занадто кислим. Якщо таке трапилося, можна додати трохи цукру. Тушкувати рідину на повільному вогні 10 хвилин.
Крок 4: Обсмажити курку, додати її в соус і тушкувати все разом ще близько 10 хвилин. Подавати блюдо варто з рисом.
- Також читайте на The Lime рецепт курки "Кокован" у вині з грибами. Це французьке блюдо точно здивує ваших гостей.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачний грибний суп за 30 хвилин.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.