Хочете приготувати соковиту качку в духовці, з золотистою хрусткою скоринкою і приголомшливим ароматом? У цьому матеріалі ми розповімо вам, як зробити це швидко, просто і не купуючи жодних імпортних продуктів. Ваші гості точно будуть приємно здивовані.
Для приготування качки вам знадобляться наступні інгредієнти: одна ціла качка, яблука (1 кг), часник (1 головка), мед (1 ст. л.), олія соняшникова (1 ст. л.), сіль, перець і суміш трав на ваш вибір (за смаком).
Крок 1: Качку потрібно очистити від всіх нутрощів і гарненько промити.
Крок 2: В окремій мисочці змішати всі спеції, соняшникову олію і мед.
Крок 3: Часник очистити і пропустити через прес, додати його в ємність зі спеціями. Ретельно перемішати.
Крок 4: Змастити качку сумішшю спецій, загорнути в рукав для запікання і залишити маринуватися 30 хвилин
Крок 5: Половину яблук нарізати на 4 частини, інші просто помити і залишити цілими.
Крок 6: Часточки яблук покласти всередину качки, цілі фрукти розкласти навколо неї в рукаві. Щоб начинка не випадала, краї м'яса слід закріпити зубочистками.
Крок 7: Тепер потрібно відправити качку в духовку на 2 години при температурі 180 градусів. Перед закінченням готування можна акуратно надрізати рукав зверху, щоб скоринка вийшла більш хрусткою і рум'яною.
Крок 8: Готову качку можна подавати з різними свіжими овочами або зеленню.
- Читайте також, чим можна замінити звичні новорічні салати. У цій статті ви знайдете рецепти страв, які можна приготувати замість традиційного олів'є.
- Раніше The Lime розповів, що приготувати до святкового столу на Різдвяний піст. Які страви і продукти можна сміливо вживати під час посту - читайте в нашому матеріалі.
Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.