Лайм

Зустрічаємо Новий рік без майонезу: три легких салати до святкового столу

Чим поласувати в свято без шкоди для фігури

Новий рік - час не тільки приємних зустрічей, подарунків і веселих заходів. Також в цей день всі звикли балувати себе і близьких смачними ласощами. Але зовсім не обов'язково подавати на стіл тільки калорійну і шкідливу для фігури їжу. У цьому матеріалі ми поділимося з вами рецептами салатів без майонезу, які можна їсти, не боячись набрати зайві кілограми.

Салат з куркою і авокадо

Це смачна і корисна страва для тих, хто хоче не тільки поласувати чимось оригінальним, але і принести користь своєму організму. Всі інгредієнти дуже корисні, оскільки містять безліч вітамінів і мікроелементів. Також цей салат дуже легкий, він насичений корисними рослинними жирами і подарує вам заряд енергії.

Інгредієнти: авокадо (2 шт.), відварене куряче філе (2 шт.), варені яйця (4 шт.), салат свіжий (1 пучок), лимонний сік (0.5 ч. л.), оливкова олія (1 ст. л.), сіль, перець і базилік за смаком.

Для початку приготуємо заправку. Для цього потрібно змішати оливкову олію з лимонним соком і спеціями. Соусу потрібно дати трохи настоятися, поки ви будете нарізати овочі. Авокадо потрібно очистити від шкірки, видалити кісточку і нарізати на дрібні часточки, яйця нарізати на кубики, куряче філе дрібно нарубати. Свіжий салат слід порвати руками на дрібні шматочки.

Змішати всі овочі і курку, додати заправку, ретельно перемішати. Готовий салат можна прикрасити часточкою лимона.

Легкий салат "а-ля Греція"

Цей салат схожий на знаменитий грецький, але відрізняється тим, що є більш легким і корисним. Інгредієнти: свіжі помідори (4 шт.), свіжі огірки (3 шт.), салат "Айсберг" (невеликий качан), сир "Фета" (80 г), оливкова олія (1 ст. л.), перець за смаком. Сіль в цей салат не додається, адже сир сам по собі дуже солоний.

Огірки і помідори потрібно нарізати на невеликі шматочки, потім подрібнити сир на маленькі кубики, змішати продукти між собою. Тепер слід порвати салат руками, викласти його на тарілку, покласти зверху інші нарізані інгредієнти, полити блюдо оливковою олією і посипати перцем. Можна прикрасити частування маслинами.

Салат з крабовими паличками "Дієтичний"

Це частування нагадує традиційний новорічний салат, але є більш корисним і менш калорійним. Інгредієнти: крабові палички (1 пачка), свіжі огірки (3 шт.), варені яйця (4 шт.), зелена цибуля (1 невеликий пучок), петрушка і кріп (по маленькій гілочці), оливкова або соняшникова олія (1 чт. л.), сіль і перець (за смаком).

Крабові палички і огірки потрібно нарізати на кубики, варені яйця також подрібнити на невеликі шматочки. Зелену цибулю, петрушку і кріп варто дрібно порубати. Змішати всі інгредієнти в ємності для салату, заправити олією, посолити і поперчити. Салату обов'язково потрібно дати настоятися мінімум півгодини, щоб він вийшов насиченим і ароматним.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень  

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня

Рецепт для тих, хто не хоче возитися з тістом: як готувати паску в хлібопічці

Як приготувати швидку паску на Великдень-2024 без замішування тіста - простий спосіб у хлібопічці