Лайм

Різдвяне печиво з цукатами і горіхами: смачний і покроковий рецепт до свята

Як приготувати смачне і оригінальне частування до чаю

У святкові дні дуже хочеться побалувати себе і близьких чимось смачненьким. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як легко і швидко приготувати смачне печиво, яке точно сподобається всій родині. Також ця смакота відмінно прикрасить святковий стіл.

Отже, для приготування печива вам знадобляться наступні інгредієнти: вершкове масло (120 г), цукор (140 г), яєчні жовтки (2 шт.), борошно (220 г), ванілін (1 ч. л.), цукати (100 г ), родзинки (60 г), мигдаль або інші горіхи (10 г).

Крок 1: Масло потрібно розм'якшити і змішати з цукром. Потім суміш слід збити за допомогою міксера до отримання однорідної маси.

Крок 2: Тепер потрібно додати жовтки і збити все ще раз кілька хвилин.

Крок 3: Всипати половину борошна, ретельно розподілити його, щоб не було грудочок. Для цього теж можна використовувати міксер.

Крок 4: Горіхи і цукати потрібно нарізати на маленькі шматочки і змішати між собою. Туди ж потрібно додати решту борошна і добре перемішати.

Крок 5: Змішати всі інгредієнти, замісити тісто руками і скачати з нього ковбаску.

Крок 6: Загорнути тісто в харчову плівку і відправити в холодильник на 1 годину.

Крок 7: Розігріти духовку до 180 градусів, дістати тісто з холодильника і нарізати на кружечки товщиною приблизно 1.5 сантиметри.

Крок 8: Деко застелити папером для запікання, викласти на нього майбутнє печиво і відправити в духовку на 15 хвилин.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні