Лайм

Як худнути без шкоди для організму: 5 важливих кроків до початку будь-якої дієти

Як ефективно скинути вагу без шкоди і суворих заборон

Якщо ви хочете ефективно і правильно скинути вагу, потрібно обов'язково знати кілька важливих правил. У цьому матеріалі ми розповімо вам, як схуднути без шкоди для організму, виснажливих дієт і щоденних тренувань.

Правило номер один - обмежити кількість солі. Саме сіль затримує рідину в тілі, а це, в свою чергу, веде до появи набряків. Далеко не всі зайві кілограми є жировими відкладеннями, багато хто з них - саме набряклості, уникнути яких можна просто відмовившись від занадто солоних продуктів.

Правило друге - пити якомога більше звичайної води без газу. Це допоможе зберігати організм в тонусі, швидше позбутися від набряків і поліпшити стан шкіри. Також вода допомагає стабілізувати травлення і уберегти тіло від зневоднення під час інтенсивних фізичних навантажень.

Третє правило - фізична активність. Вона обов'язково повинна бути грамотною і підібраною спеціально під ваше тіло. Не потрібно кожен день по дві години знущатися над собою в спортзалі. Якщо у вас яскраво виражена зайва вага, вам варто приділити увагу кардіо. Якщо ж ви хочете зробити фігуру більш рельєфною, не забувайте про силові тренування. У будь-якому випадку, потрібно займатися по системі, з перервами, даючи організму час відпочити і відновитися.

Правило номер чотири - режим харчування. Розділіть свій денний раціон на невеликі порції, щоб у вас виходило вживати їжу 5 разів на добу приблизно в один і той же час. Також не дозволяється їсти відразу перед тренуванням або після нього. Оптимальним рішенням буде прийом їжі за півтори-дві години до занять, і через годину після них.

І останнє правило - здоровий сон. Сон дуже важливий для організму, особливо в ті періоди, коли тіло перебуває у стресовому стані. А схуднення - це саме стрес, причому досить сильний. Спати потрібно не менше 7 годин на день, в максимально темній і тихій кімнаті. Перед сном рекомендується провітрювати приміщення і давати мозку мінімум 40 хвилин відпочити від усіх навантажень. Тобто, не сидіти в інтернеті, не читати, не дивитися телевізор і так далі.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень  

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня

Рецепт для тих, хто не хоче возитися з тістом: як готувати паску в хлібопічці

Як приготувати швидку паску на Великдень-2024 без замішування тіста - простий спосіб у хлібопічці